|

Suriyeli kozmonot için askeri görev teklifi

Suriyeli kozmonot Faris, muhalefeti tek çatı altında toplaması hedeflenen ortak askeri komuta biriminin liderliğine aday gösterildi

Aa
00:00 - 17/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:44 - 17/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Suriyeli muhalifler, kurulması planlanan ortak askeri komuta biriminin başına, Suriyeli kozmonot General Muhammed Ahmed Faris'i aday gösterdi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyasi Danışmanı Bessam Dade, yaptığı açıklamada, oluşturulacak ortak askeri komutanlığın başına siyasi hırslardan uzak, milliyetçi bir kişilik olarak tanınan Faris'in getirilmesi konusunda büyük bir destek olduğunu söyledi. 

Dade, Suriye'deki muhaliflerin pek çoğundan Faris'in söz konusu birimin başına getirilmesi yönünde talep geldiğini belirtti. Suriye muhalefetinin ortak askeri komuta altında birleşmesinin batının önem verdiği bir konu olduğunu vurgulayan Dade, ''Bazı batılı ülkeler, Suriye muhalefetine destek için bu şartı koşuyor. General Faris, bu krizden çıkmak için tek çözüm'' dedi. 

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Yönetim Kurulu Üyesi George Sabra da Suriye'de muhaliflerin tek çatı altında toplanma vaktinin geldiğini söylemişti. 

 

-Muhammed Ahmed Faris kimdir?-

Uzaya giden ilk Suriyeli kozmonot Muhammed Ahmed Faris, 1951'de Halep'te doğdu. Sovyetler Birliği döneminde Soyuz-TM3 aracıyla Mir Uzay İstasyonu'na çıkan Faris'e, aynı yıl ''Sovyetler Birliği Kahramanı'' unvanı ve ''Lenin Nişanı'' verildi. 

Faris, bu yıl 4 Ağustos'ta Esed'in ordusundan ayrılarak muhalefete katıldığını açıkladı.


12 yıl önce