|

Suriyeli Kürtler evlerine dönmek istiyor

Suriyeli Kürt ve Araplar, memleketlerini talan eden ABD destekli PKK’nın bölgeden temizlenmesini istiyor. Sığınmacılar evlerine dönecekleri günü hasretle bekliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Esma el-Hadi de
Esma el-Hadi de

Ülkelerindeki iç savaşta yaşadıkları bölgeler terör örgütü PKK/PYD tarafından işgal edilen Suriyeli Kürtler ve Araplar, topraklarının işgalden kurtarılmasını bekliyor. Türkiye sınırındaki Tel Abyad, Resulayn ve Ayn el-Arab'dan (Kobani) kaçıp Şanlıurfa'ya sığınmak zorunda kalan yüz binlerce Suriyeli, Suruç ilçesinde kendileri için oluşturulan Türkiye'nin en büyük çadır kentinde huzur içinde yaşamlarına devam ediyor. Tüm ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan sığınmacılardan Ayn el-Arablı Ahmet Süleyman, "Türkiye'ye geldiğimizde bize çok iyi sahip çıktılar, çok yardımcı oldular. Devlet bize çok iyi bakıyor. Eğer Türkiye'ye gelmeseydik orada perişan olacaktık" dedi. Ayn el-Arab Kürtlerinden Süleyman, "Teröristler evlerimizi harap ettiler, yıktılar. Biz artık bu bölgelerin terörden temizlenmesini istiyoruz. Türkiye'nin temizlediği bölgeler artık güven, selamet içinde. Oradaki insanlar mutlu bir şekilde hayatlarına devam etmeye başladılar" dedi. İdlib'den 7 çocuğuyla Türkiye'ye gelen Ahde Cemal ise yavrularını güven içeYrisinde büyütmek için ülkesinden kaçtığını belirterek, "Çocuklarım burada eğitimlerine çok güzel devam ediyorlar. Eğer Suriye'de kalmış olsaydım ya çocuklarım ölecekti ya da terör örgütleri onları zorla yanına alacaktı.

TÜRKLERE MİNNETTARIZ

  • Biz artık topraklarımızda ne terörist ne de savaş istiyoruz. Ülkemize barış gelmesini ve doğduğumuz topraklarda huzur içinde yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Tel Abyadlı 5 çocuk annesi Esma el-Hadi de Kürt olduğunu belirterek, kendilerine sahip çıkan Türk halkına minnettar olduklarını dile getirdi. Hadi, "7 yıldır burada yaşıyorum. Artık ülkemizde savaş bitsin, terör bitsin istiyoruz. Eğer bölge terörden temizlenirse, barış gelirse vatanımıza dönüp tekrar evimizi yapmak istiyoruz" diye konuştu.
#Suriye
#Mülteci
#Suriyeli Kürtler
5 yıl önce