|

Suriye’yi görüştüler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama, G20 zirvesi kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede her iki ülkenin de gündeminde olan Suriye ve Ukrayna konuları görüşüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 01:29 - 6/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Putin ile Obama'nın 1 saat 40 dakika süren görüşmesinin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamalarda bulundu. Peskov, liderlerin görüşmesinin iyi geçtiğinin altını çizerken, “Görüşme beklenenden uzun sürdü, Suriye ve Ukrayna konuları öncelikli olarak görüşüldü.



ATEŞKESİ KONUŞTULAR


Çalışmalar devam edecek. Görüşmenin ardından Putin ve Obama baş başa da görüştü” dedi. Beyaz Saray yetkilisi de iki liderin Suriye'de şiddetin azaltılması, insani yardım sağlanması ve El Kaide, El Nusra ve DAEŞ'le mücadele konularında anlaşmaya varılması için ortaya konan çabaları değerlendirdiğini belirtti. Beyaz Saray yetkilisi, görüşmede iki liderin “ateşkesin nasıl uygulanacağına ilişkin boşlukları açığa kavuşturduklarını” bildirdi.



İKİNCİ RANDEVU NEW YORK'TA


Görüşmeler hakkında konuşan bir yetkili, iki liderin heyetlerine hafta sonuna kadar biraraya gelmelerini söylediklerini belirtti. Heyetler, Suriye'de oluşturulması planlanan ABD-Rusya ortak operasyonları ile ilgili görüşüp görüş ayrılıklarının giderilmesi için çalışacak. Putin ile Obama'nın görüşmesi öncesinde her iki ülkenin dışişleri bakanları Sergey Lavrov ile John Kerry, biraraya geldi. Lavrov ile Kerry'nin bir sonraki görüşmesinin New York'taki BM Genel Kurulu'nda olması öngörülüyor.



Sürpriz değil


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fırat Kalkanı operasyonundan haberdar olduklarını açıklayarak, “Bizim için beklenmedik olmadı, neler olup bittiğini biliyoruz” diye konuştu.


#Rusya
#Barack Obama
#G20 zirvesi
8 yıl önce