|

Suudi kara gücü hazır

Yemen'deki Suud liderliğinde koalisyonun sözcüsü Ahmed El Assiri, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara birlikleri gönderme kararının kesin olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 21:05 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

General El Assiri, Riyad'ın hazır olduğunu ve Suriye'de IŞİD militanlarını bozguna uğratmak için ABD liderliğindeki koalisyon ile birlikte savaşacağını aktardı. Ayrıca, kara operasyonları hakkındaki soruların Washington'a sorulması gerektiğini söyleyen El Assiri, İran'a da mesaj göndererek, “Eğer Tahran IŞİD'le savaşmakta ciddiyse, Suriye ve Yemen'deki terörizmi de bitirmelidir.” dedi.



İSLAM İTTİFAKI TOPLANIYOR

Öte yandan İslam İttifakı ilk kez Mart ayında Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde toplanacak. Suudi Arabistan El-İhbariyye kanalı, Riyad'ın, Mart ayında ilk kez düzenlenecek İslam İttifakı toplantısına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Geçen Aralık ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesi teröre karşı koalisyon oluşturmuştu. Bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.


#yemen
#asker
#suud
8 yıl önce