|

SYRIZA bölündü

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 20 Eylül'de erken seçim kararı alması ve Perşembe günü istifasını sunmasının ardından, partisi SYRIZA'daki 25 vekil ayrılarak yeni bir parti kurma kararı aldı. 25 vekilli parti, 300 milletvekilli Yunan parlamentosunda üçüncü büyük parti olacak. Partinin isminin ise 'Halk Birliği' olacağı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
11:27 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 08:30 - 21/08/2015 Cuma
Reuters

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 20 Eylül'de erken seçim kararı alması ve Perşembe günü istifasını sunmasının ardından, partisi Syriza'daki 25 vekil ayrılarak yeni bir parti kurma kararı aldı.



'Halk Birliği' adı verilecek yeni partinin başına, Çipras'ın üçüncü kurtarma paketini kabul kararına en sert karşı çıkan isim olan eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis geçecek.



25 vekilli parti, 300 milletvekilli Yunan parlamentosunda üçüncü büyük parti olacak, 17'şer vekilleri olan To Potami ve aşırı sağcı Altın Şafak partilerinin önünde yer alacak.



Yeni hükümet kurma görevi verildi


Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, ana muhalefet lideri ve Yeni Demokrasi Genel Başkanı Vangelis Meimarakis'e hükümeti kurma görevini verdi.




#yunanistan
#syriza
#yunanistan ekonomi
#aleksis çipras
#çipras istifa
9 yıl önce