|

Tacikistan'daki kanlı olaylar BM'nin gündeminde

Birleşmiş Milletler'in, Tacikistan hükümetinin Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'nde silahlı militanlara yönelik başlattığı operasyonu yakından takip ettiği kaydedildi.

Cihan
00:00 - 28/07/2012 Cumartesi
Güncelleme: 15:51 - 28/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Tacikistan'daki kanlı olaylar BM'nin gündeminde
Tacikistan'daki kanlı olaylar BM'nin gündeminde

BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “BM Tacikistan'daki silahlı çatışma ile ilgili bütün gelişmeleri yakından takip ediyor. Tacik yönetimini sivil halkın zarar görmemesi için bütün önlemlerin alınması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, BM'nin olayların patlak verdiği bölgeye insani yardımda bulunmaya hazır olduğu belirtildi.

SİLAHLI MİLİTANLAR DİRETİYOR

Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın talimatıyla bölgede silahlı çatışma durduruldu. Ancak militanların silahlarını bırakmaya yanaşmadığı kaydedildi.

Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasında, Tacik General Abdullo Nazarov'u öldüren silahlı çete ile müzakere yapmak isteyen Duşanbe yönetiminin görüşmelerden sonuç alamadığı belirtildi.

RAHMAN, YABANCI BÜYÜKELÇİLER İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Devlet Başkanı İmamali Rahman, bir tarafından Afganistan yönetimi ile irtibata geçerken, diğer taraftan ülkesinde yabancı büyükelçileri kabul etti.

Fransa, Almanya, İngiltere, ABD büyükelçileri ve AB ile AGİT temsilcilerini kabul eden Rahman, suç işleyenlerin cezalandırılacağını kaydetti. Suçluların silahını bırakıp, kanun önüne çıkması için çaba gösterdiğini kaydeden Rahman, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

12 yıl önce