|

Taht değişikliği önceden hazırlanmıştı

Hollanda'da 30 Nisan'da kutlanacak Kraliçe Günü'nde tahtı annesi Kraliçe Beatrix'ten devralmaya hazırlanan Veliaht Prens Willem Alexander, taht değişikliği tarihini bir yıldır bildiğini söyledi.

Aa
00:00 - 18/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:06 - 18/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Taht değişikliği önceden hazırlanmıştı
Taht değişikliği önceden hazırlanmıştı

Hollanda'nın müstakbel kralı Prens Willem Alexander, eşi Prenses Maxima ile verdiği ve iki televizyon kanalında birden yayımlanan röportajında, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Annesiyle taht değişikliği tarihini daha önce görüştüklerini belirten Prens Willem Alexander, görev değişimine yaklaşık bir sene önce karar verildiğini ifade etti. Willem Alexander, bunu, kendisi, eşi ve annesi dışında kimsenin bilmediğini, uzun süre saklamanın da oldukça zor olduğunu kaydetti.

Son yıllarda bazı partilerin dile getirdiği kral ya da kraliçenin daha çok sembolik rol üstelenmesi yönündeki tartışmalara da değinen Willem Alexander, anayasaya göre yapılacak düzenlemeleri kabul edeceğini belirtti.

Willem Alexander, başbakanla haftalık görüşme ve Noel konuşması gibi gelenekleri sürdürmeyi düşündüğünü de anlattı.

Geçen sene kayak yaparken çığ altında kalan komadaki küçük kardeşi Prens Johan Friso'yla ilgili Willem Alexander, kardeşinin sağlık durumunda değişiklik olmadığını söyledi.

11 yıl önce