|

Taliban rehin Korelilerden birini öldürdü

Taliban, elinde tuttuğu 22 Güney Koreli'den birini daha öldürdü. Cesedi Gazne'de bulunan Sung Sin'in ardından dünya ayağa kalkarken, El Cezire, rehinelerin görüntülerini yayınladı.

Gazne
00:00 - 1/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 1/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Taliban rehin Korelilerden birini öldürdü
Taliban rehin Korelilerden birini öldürdü

Afganistan'da Taliban, Afgan yetkililere tanıdığı süre önceki gün dolunca, 12 gündür elinde tuttuğu Güney Koreli rehinelerden birini daha öldürdü. 22 G. Koreli rehineden biri olan Sung Sin'in cesedi dün gece yarısı başkent Kabil'in 140 km güneyinde bulunan Gazne'nin Andar bölgesinde bulundu. Cesette kurşun izleri bulunduğu belirtildi. Bu gelişmenin ardından Taliban “şakasının olmadığını” kanıtlayarak, yetkililere cezaevlerindeki Taliban üyelerinin serbest bırakılması için 24 saat süre tanıdığını açıkladı. Taliban sözcüsünün dün yaptığı açıklamada rehin tuttulan G.Korelilerden 2'sinin çok hasta olduğunu ve ölebileceklerini duyurdu.


DÜNYA AYAKTA

İkinci rehinenin öldürülmesinin ardından uluslararası örgütler harekete geçti. İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) ve Güney Doğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) dışişleri bakanları, Afganistan'daki Taliban güçlerinden, rehin tuttukları Güney Korelileri koşulsuz serbest bırakmaları çağrısında bulundu.

17 yıl önce