|

Tanklar da teslim edilecek

Makedon Meclisi'nin Arnavutlara geniş haklar veren yasayı onaylamasından sonra NATO silah toplamaya yeniden başladı. UCK bu sefer tankları da teslim edecek.

Yeni Şafak
00:00 - 8/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 14:46 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Arnavutların haklarının genişletilmesini öngören reformların onaylanmasının ardından Hasat operasyonunun ikinci safhası başladı. Tartışmalı oturumların ardından yapılan oylamada, Arnavutlara daha fazla haklar tanıyan reformların yeraldığı çerçeve barış anlaşması kabul edildi.



Oylamanın ardından NATO, Arnavutların Ulusal Kurtuluş Ordusu (UÇK) gerillaların silahlarını toplamaya yeniden başladı. UÇK'nın bu kez tank da teslim etmesi bekleniyor. Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki NATO birliklerinin sözcüsü Paul Burns, UÇK'nın bu kez tank teslim etmesinin de beklendiğini söyledi. Üç gün süren birinci aşamada NATO, 3 bin 300 olarak açıklanan nihai hedefin 1200'ünü toplamıştı.



AB askerleri yerleştirilecek


Öte yandan 'Hasat' operasyonun ardından bölgeden ayrılacak NATO güçlerinin yerine Avrupa Birliği askerlerinin yerleştirilebileceği belirtildi. Parlamentoda yürütülen reform görüşmeleri oldukça tartışmalı geçmişti. Milliyetçi Makedon milletvekilleri, anlaşmanın Batı baskısı altında yapıldığını savunmuş ve anlaşmayı imzalayan Makedon siyasetçileri bilgisizlikle suçlamıştı.



UÇK'nın siyasi kanadının lideri Ali Ahmeti, NATO'nun misyonunun tamamlanmasının ardından Makedonya'da uluslararası varlığın devamını istediklerini belirtti.



#NATO
#UÇK
#Ali Ahmeti
23 yıl önce