|

Tatil kasabası boşaltıldı

Avustralya genelinde 46 dereceyi bulan hava sıcaklıkları bazı bölgelerde 24 dereceye düşmesine rağmen hafta içinde başlayan yangınlar devam ediyor. Rüzgarın da etkisi ile kontrol altına alınamayan yangınlar, 52 bin hektar alana zarar verdi.

Aa
00:00 - 18/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:18 - 18/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Tatil kasabası boşaltıldı
Tatil kasabası boşaltıldı

Yangının ormanlık bölgedeki tatil kasabası Halls Gap'ı tehdit etmeye başlaması üzerine yetkililer, bölge sakinlerini Victoria Grampians National Park yakınlarına tahliye etti. Ancak bazı ev sahiplerinin, yangına karşı evlerini korumak için bölgede kaldıkları bildirildi.

Victoria'nın Grampians bölgesinde yangın nedeniyle şu ana kadar 1 kadın hayatını kaybederken, yangınların Güney Avustralya eyaletinde 12, Victoria eyaletinde ise 4 evi yok ettiği ve 11 yangının Güney Avustralya'da, 30 yangınında Victoria eyaleti Gippsland bölgesinde halen kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Victoria'da devam eden orman yangınlarının, 7 Şubat 2009 yılında 173 kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına yol açan "Kara Cumartesi" olarak anılan felaketten sonra en büyük yangın olduğu belirtiliyor. Victoria Başbakanı Denis Napthine yaptığı açıklamada, Kara Cumartesi orman yangınından alınan derslerin birçok hayatın kurtarılmasını sağladığını ifade etti. Yangın bölgesini ziyaret eden Napthine, yangından etkilenen ailelerin bin 250, evlerini kaybedenlerin ise 31 bin Avustralya dolarına kadar yardım alabileceklerini belirtti.

Güney Avustralya Eyalet Başbakanı Jay Weatherill de yangından zarar gören ailelere maddi destekte bulunacaklarını açıkladı. Güney Avustralya'da yangın söndürme çalışmalarında 10 itfaiye erinin yaralandığı bildirildi.

Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde çıkan yangınların bir kısmına kundaklama diğer kısmına ise ani hava değişikliklerinden oluşan yıldırımların sebep olduğu belirtiliyor.


10 yıl önce