|

Tayvan'da yolcu uçağı nehre düştü

Tayvan'da 58 yolcu ve mürettebatın bulunduğu yolcu uçağının nehre düşmesi sonucu en az 23 kişi öldü, şimdiye kadar 28 yolcu kurtarıldı. Olay anının saniye saniye kaydedildiği görüntülerde, uçağın seyir halindeki bir araca çarptıktan sonra köprüye çarpmasıyla bir kanadının koptuğu görülüyor.

07:13 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 4/02/2015 Çarşamba

TransAsia Havayolları'na ait yolcu uçağının 58 yolcusuyla Tayvan'ın başkenti Taypey'den Kinmın kentine giderken nehre düştüğü  belirtildi. Associated Press'in haberine göre, uçaktaki 23 yolcu hayatını kaybetti, şuana kadar 28 yolcu kurtarıldı. 


Havalandıktan kısa bir süre sonra yolcu uçağıyla yerel saatle 11:00'de irtibatın kesildiği ifade edilirken, Çin basınında yer alan fotoğraflara göre, uçağın düşmeden önce nehrin üzerindeki köprüye çarpmasıyla bir kanadının koptuğu görüldü.



Kazanın ardından kurtarılanlardan 28'nin hastanede tedavi altına alındığı, uçaktaki yolcular arasından 31 kişinin Çin vatandaşı olduğu kaydedildi.


Uçağın düşerken çarptığı taksi

TransAsia Havayolları'na ait yolcu uçağı 58 yolcusuyla Tayvan'ın başkenti Taypey'den Kinmın kentine giderken nehre düştü. Uçağın düştüğü esnada, yoldaki bir taksiye çarptığı ve takside büyük hasar oluştuğu öğrenildi. İşte o taksi;


#Tayvan
#yolcu uçağı
#TranAsia
9 yıl önce