|

Tecavüzcü ABD askerine ömür boyu hapis

Iraklı 14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürme fiiline iştirak etmekten suçlu bulunan ABD'li asker James P. Barker, şartlı tahliye edilme hakkı saklı tutulmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Aa
00:00 - 17/11/2006 Cuma
Güncelleme: 09:14 - 17/11/2006 Cuma
Yeni Şafak
Tecavüzcü ABD askerine ömür boyu hapis
Tecavüzcü ABD askerine ömür boyu hapis

ABD'nin Kentucky eyaletindeki Fort Campbell askeri üssünde, Irak'ta 12 Mart'ta işlenen tecavüz ve adam öldürme suçlarına karıştıkları gerekeçesiyle tutulan 4 ABD'li askerden biri olan 23 yaşındaki Barker suçunu itiraf etti. Barker, ölüm cezasından kurtulmak amacıyla kendisiyle birlikte yargılanan diğer askerler aleyhine ifade vermeyi de kabul etti.

Askeri mahkeme yargıcı Yarbay Richard Anderson, suçunu itiraf etmesi karşılığında yapılan anlaşmaya uyarınca Barker'ın 90 yıldan fazla hapis yatmayacağını belirtti. Mahkumiyet kararı ve Barker ile varılan anlaşmanın davayı izleyen bir askeri hukuk yetkilisince onaylanması zorunluğu bulunuyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın 32 kilometre güneyinde, Mahmudiye köyünde 12 Mart'ta meydana gelen olayda Barker ile 3 arkadaşı, Abir Kasım El Cenebi adlı Iraklı kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürmüşlerdi. Sözkonusu olay Irak'ta sivillere yönelik olarak yapıldığı iddia edilen saldırılar ve diğer suistimal olayları arasında en kötüsü olarak kabul ediliyor.

17 yıl önce