|

Tel Rıfat da listede

ABD’nin çekilme kararının hemen ardından boşluğu doldurmak isteyen tüm güçlerin varlık göstermeye çalıştığı Münbiç konusunda Türkiye hayli hassas.

Kıymet Sezer
04:00 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:56 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Münbiç’e yönelik harekât kapsamında Fırat Kalkanı bölgesine intikaller sürüyor.
Münbiç’e yönelik harekât kapsamında Fırat Kalkanı bölgesine intikaller sürüyor.

Fransız askerinin PKK/PYD’ye kalkan olarak sahada boy göstermeye başladığı Münbiç’te Esed rejimi de güneyden ilerleme telaşına girdi. Türkiye sınır hattından teröristleri kovma konusundaki kararlılığından taviz vermeyecek. Münbiç’i teröristlerden temizledikten sonra Mehmetçik ve muhalifler, Fırat’ın doğusuna yönelecek.

Ankara, sahadaki sürece ilişkin hem Washington hem de Moskova ile temas halinde. Bölgede PKK ve DEAŞ’ın yeniden varlık göstermesine müsaade edilmeyecek. Öte yandan Münbiç ve Fırat doğusunun dışında, masadaki başlıklardan birini de Halep-Afrin arasındaki Tel Rıfat meselesi oluşturuyor. Ankara, Tel Rıfat’ın da terör unsurlarından arındırılması için her seçeneği planladı.

İntikale devam

Münbiç’e yönelik harekât kapsamında Fırat Kalkanı bölgesine intikaller sürüyor. Farklı illerden gelen çok sayıda zırhlı aracın bulunduğu konvoy dün Gaziantep’in Karkamış sınır kapısından Suriye’ye geçerek üs bölgelerine doğru yol aldı. Binlerce kişiden oluşan Özgür Suriye Ordusu üyeleri de son 3 gündür Münbiç’in Fırat Kalkanı’na bakan kesimlerinde konuşlanıyor. Türk askeri ile ÖSO birliklerinin Münbiç çevresindeki toplam personel sayısı 8 bini geçti.

#Münbiç
#Harekat
#TSK
#İntikal
5 yıl önce