|

Tel Rıfat’ta tahrik

Mehmetçik’in Suriye’deki varlığından rahatsız olan Beşşar Esed rejimine bağlı askerler, Şebbiha milisleri ve PKK’lı teröristler Tel Rıfat’ta Türkiye karşıtı miting düzenledi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:55 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Şebbiha milisleri , Türkiye karşıtı mitingde Hafız ve Beşşar Esed fotoğraflarını taşıdı.
Şebbiha milisleri , Türkiye karşıtı mitingde Hafız ve Beşşar Esed fotoğraflarını taşıdı.

Türk Askerleri’nin devriye faaliyetlerine başladığı Tel Rıfat’ta Beşşar Esed rejimine bağlı askerler, Şebbiha milisleri ve PKK’lı teröristler tarafından dün 2 buçuk saat süren tahrik mitingi düzenlendi. Esed ordusundan üst düzey subayların katıldığı tahrik mitingi için farklı bölgelerden Şebbiha aileleri Tel Rıfat’a getirildi.

TÜRKİYE ALEYHİNE PROPAGANDA

Tel Rıfat sakinlerinden Muhammed Vasıf, PKK’lı teröristlerin de katıldığı korsan mitingte Türkiye aleyhine konuşmalar yapıldığını ve Tel Rıfat tepesine rejim bayrağı çekildikten sonra kalabalığın dağıldığını anlattı. Tel Rıfat Yerel Meclis Başkanı Mahmud Alito ise Esed’in El Bab, Afrin ve Münbiç’te olduğu gibi Tel Rıfat’ta günleri sayılı olan PKK terör örgütünü korumaya çalıştığını belirtti.

MEHMETÇİKTEN RAHATSIZ

Türkiye’nin işgal altındaki Tel Rıfat ve çevre köylere yönelik 4 farklı bölgede gerçekleştirdiği devriye faaliyetinin PKK ve rejim cephesini korkuttuğunu kaydeden Alito bölgede tahrik dozunun artarak süreceği uyarısında bulundu. Mahmut Alito, PKK gölgesinde kasabaya gelen rejim subaylarının konuşmalarında sadece Türkiye ve Erdoğan hükümeti aleyhine konuştuğunu ve yalnızca Türk askeri varlığını tehdit olarak gören ifadeler kullandıklarını vurguladı.

BATILI GÜÇLERE KARŞI TEPKİ YOK

Alito, rejim kanadının 10 Nisan Ulusal Kurtuluş Bayramı (Iyd el-Cela) bahanesiyle Tel Rıfat’a gelen ve Türkiye aleyhtarlığı yapan yüksek rütbeli subayların ABD, Fransız, İngiliz, Hollanda, Rus ve İran askeri varlığına dair ise tek bir ifade kullanmadığına dikkat çekti. Alito, “Esed subaylarının dünyanın en karanlık terör örgütüne (PKK) sığınarak sözde Fransız işgalinden kurtuluşu kutlamaya çalışması rezil bir komedi” dedi.

DEAŞ’I SİLAHLANDIRIYOR

DEAŞ saflarında 2013-2014 döneminde savaşan ve örgütün Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) saldırması sonrası ayrılan Riyad Iyd ise Esed yönetiminin DEAŞ’a bir çok silah ve cephane teslimatı yaptığına dikkat çekti. Bir dönem üst düzey görev yaptığı DEAŞ’a Hama güneyinde benzer oyunlarla binlerce silah ve tonlarca silah teslim edildiğini hatırlatan Riyad Iyd, “Benzer bir tezgâhın yenilenme olasılığı yüksek. Zira Esed ve ABD için DEAŞ vazgeçilmez bir araç” değerlendirmesinde bulundu.

  • Esed’in 177 askeri kayıp
  • Humus-Tedmur bölgesinden Deyrizor cephesine gönderilen 177 Esed askerinden 2 gündür haber alınamıyor. ABD hava unsurlarının 2018-2019 döneminde 4 ayrı konvoya hava saldırısı düzenlediği çöl bölgesinde kaybolan askerlerin Mahir Esed komutasındaki 4. Tümen’e bağlı olduğu ve araçlarda çok sayıda ağır silah ve tonlarca mühimmat bulunduğu bildirildi. Tedmur’dan Salı günü ayrılan askerler ile Sıhne bölgesinde bağlantının koptuğu ve konvoya dair hiçbir ize rastlanılamadığı öğrenildi. Mahir Esed’in komuta ettiği 4. Tümen ve General Süheyl Hasan’a bağlı Kaplan Kuvvetleri arasında bir çok cephede çatışma ve alan hakimiyeti sorunu yaşanıyor. Esed Ordusu'ndan ayrılarak muhalif saflara geçen binbaşı Celal Naim, konvoya yönelik ABD hava operasyonu ihtimaline paralel olarak bölgede yerleşen DEAŞ militanlarının baskın yapma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.
#TSK
#Suriye
#PKK
#Tel Rıfat
5 yıl önce