|

Telekulak skandalı emniyete uzandı

İngiltere'deki telekulak skandalı ve yürütülen soruşturma medya devi Rubert Murdoch'ı da aştı. Suça karıştığı iddiaları üzerine Londra Polis Teşkilatı (Scotland Yard) Müdürü Sir Paul Stephenson istifa etti. İngiliz parlamentosu, krizi görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.

Dış Haberler
00:00 - 19/07/2011 Salı
Güncelleme: 00:58 - 19/07/2011 Salı
Yeni Şafak
Telekulak skandalı emniyete uzandı
Telekulak skandalı emniyete uzandı

Çarpıcı manşet ve haber uğruna kapatılan bir gazete, gözaltına alınan 10 kişi ve istifalar... İngiltere'nin gündemini yaklaşık 15 gündür meşgul eden medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu "News of the World" gazetesi çalışanlarının karıştığı yasa dışı telefon dinleme skandalında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Skandalda son olarak Londra Emniyet Müdürü Sir Paul Stephenson görevinden istifa etti. 2009 yılından bu yana Londra Emniyet Müdürü olan Stephenson, kapatılan "News of the World" gazetesinin eski editörlerinden Neil Wallis'i halkla ilişkiler danışmanı olarak işe almakla eleştiriliyordu. Wallis, geçen hafta gözaltına alınarak, sorgulanmıştı. Gazeteci arkadaşlarının "kurt adam" lakabını taktığı Wallis'in başında olduğu halkla ilişkiler şirketi, Londra emniyet müdürlüğüne danışmanlık hizmeti veriyordu. İngiltere Başbakanı David Cameron ise parlamentonun, skandalı görüşmek için yarın olağanüstü toplanabileceğini bildirdi.

PAHALIYA MAL OLDU

Önceki gün tutuklanan, News of the World'ün eski editörü ve aynı gruba ait News İnternational'ın eski yöneticisi olan, Murdoch'un "gözde" çalışanı Rebekah Brooks kefaletle serbest bırakılırken, yarın meclisteki soruşturma komisyonunun sorularını yanıtlayacak. Murdoch'un da komisyon tarafından sorgulanacağı belirtiliyor. Avustralya asıllı Murdoch'ın 1968 yılında İngiltere'de satın aldığı ilk gazete olan "News of the World", skandalın büyümesiyle kapatılmıştı. Ancak gazete, Murdoch'ın İngiltere'de kaybettiği tek şey olmadı. Murdoch, yüzde 39'una sahip olduğu BSkyB dijital uydu kanalının tamamını satın almak için verdiği ihale teklifini de geri çekmek zorunda kaldı. Murdoch'ın satın alması durumunda medyada tekelleşmeye neden olacağı gerekçesiyle başta muhalefetteki İşçi Partisi olmak üzere çok sayıda parlamenter satışa karşı çıkıyordu.



13 yıl önce