|

Temkinli diplomasi

Dışişleri Bakanlığı, resmi olarak tanınmayan Taliban yönetimi ile ‘angajmana’ dayalı temkinli diplomasi başlattı. İlk uygulama Taliban’ın Ankara ziyaretinde oldu. Ziyarette tam protokol uygulanmazken, heyet koridorda karşılandı. Kabulde sadece Türk bayrağı asıldı, Afganistan bayrağının yeri boş bırakıldı.

Kıymet Sezer
00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:57 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Taliban heyeti Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ile görüştü.
Taliban heyeti Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ile görüştü.

Türkiye, Taliban ile temkinli diplomasisi çerçevesinde diyaloğu başlattı. “Kademeli angajman” olarak görülen uygulama, Dışişleri bakanlığındaki kabule yansıdı. Ziyarette tam protokol uygulanmazken, heyet koridorda karşılandı, kabulde sadece Türk bayrağı asıldı. Afganistan bayrağının yeri boş bırakıldı.


BAYRAK ASILMADI

Normalde yabancı ülkelerden gelen resmi heyetler toplantı yapılacak salonda bayraklar önünde karşılanırken, Taliban heyetiyle verilen fotoğraflarda, koridorda karşılama yapıldığı ve bayrak bulunmadığı görüldü. Heyetler karşılama sonrası diplomatik teamüller gereği masada karşılıklı oturdu. Ancak burada da salondaki tek bayrak Türk bayrağıydı. Türk bayrağı, ortaya değil, Türkiye tarafına yerleştirildi. Afganistan bayrağının yeri boş bırakıldı. Normalde ortak basın toplantısıyla tamamlanan diplomatik görüşmelerden farklı olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tek açıklama yaptı.

#Dışişleri Bakanlığı
#Taliban
#Mevlüt Çavuşoğlu
3 yıl önce