|

Terörde ABD Türkiye'ye daha fazla destek olmalı

New York Federal Milletvekili Yvette Clarke, Amerikan Kongresi'nde Türkiye'yi her konuda savunmaya devam edeceğini söyledi. Clarke, terör örgütü PKK'ya karşı Amerika'nın Türkiye'ye daha fazla destek vermesi için çaba göstereceğini vurguladı.

Cihan
00:00 - 1/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 20:17 - 1/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Terörde ABD Türkiye'ye daha fazla destek olmalı
Terörde ABD Türkiye'ye daha fazla destek olmalı

Brooklyn'de Türk Amerikan toplumunun bazı temsilcileri ile bir araya gelen Türk Dostluk Grubu Üyesi New York Federal Milletvekili Yvette Clarke, Türkiye'nin Amerika için çok önemli bir müttefik olduğunu söyledi. Clarke, Kasım ayı sonrası Türkiye'ye gitmek istediğini belirtti. Sözde Ermeni soykırımının kendi işleri olmadığını ve olmaması gerektiği üzerinde duran Milletvekili Clarke, bu konudaki tasarıların her sene Kongre'ye bazı meslektaşları tarafından getirildiğini hatırlattı. Clarke, bu tasarıları California gibi Ermeni kökenli seçmenlerin etkili olduğu bölgelerde seçilen vekillerin gündeme getirdiğini kaydetti.

Amerika'daki Türk toplumun çok başarılı ve organize olarak çalıştığını ifade eden Clarke, kendisininde bir göçmen aileden geldiğini hatırlatarak, Türk-Karayipler topluluğunun Amerika'da sosyal, ticari ve kültürel anlamda bir bağ oluşturmasını arzuladığını söyledi.

Görüşmeye Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, İcra Kurulu Üyelerinden Serhan Baykan ve Hicri Ataş, Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş, Trabzon USA Başkanı Umut Uyar, İstanbul Restoran Sahibi Rıza Ataş ve Zeynep Erkan katıldı.

12 yıl önce