|

Terörün hamisi BAE

15 Temmuz FETÖcü darbe girişiminin hamisi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suriye’de Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasına da sahip çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:17 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Enver Gargaş
Enver Gargaş

BAE’nin Dışişleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun Suriyeli Kürtlerin geleceğine dair endişelerinin meşru olduğuna yönelik Batı kaynaklı kara propagandayı sahiplendi. Türkiye’ye karşı düşmanca açıklamaları ile bilinen Gargaş’ın, “Suriyeli Kürtler” bahanesiyle, Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG yapılanmasına Arapların çıkarları için sahip çıkılması gerektiğini savunması da dikkat çekti.


ARAP GÜCÜ İŞARETİ Mİ?

  • Twitter’dan açıklama yapan Gargaş, PKK/YPG’nin işgallerine destek vererek, dolaylı yoldan Türkiye’nin harekatına karşı çıktı. Gargaş’ın, tweeti ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun BAE ziyaretinden hemen sonra atması dikkat çekti. Gargaş’ın tweette, ABD ağzıyla konuşarak, “Kürtlerin (PKK IŞİD terör örgütünü yenmekte oynadığı merkezi rol ışığında, onların geleceğine dair bölgesel ve uluslararası endişeler meşru.Kürtlerin rol ve konumunu sadece siyasi çerçeve de ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde ele almak Arapların çıkarına” ifadelerini kullanması, Washington’un Fırat’ın doğusuna bir Arap gücü yerleşirme planına yeşil ışık olarak algılandı.
#Terör
#BAE
#ABD
#Enver Gargaş
5 yıl önce