|

Tiflisliler kilisede dua ediyor

Tiflis'te hayat normal akışında devam ediyor ancak parlamento binası önünde toplanan az sayıda gösterici, Rusya'yı protesto ediyor. Tiflis'in en büyük kilisesinde toplanan halk da burada topluca ayin düzenledi.

Aa
00:00 - 9/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:56 - 9/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Tiflisliler kilisede dua ediyor
Tiflisliler kilisede dua ediyor

Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya bölgesindeki çatışmalarda şu ana kadar 55 kayıp verdiklerini, bunlardan 15'inin sivil olduğunu bildirdi.

Gurgenidze yaptığı açıklamada, Güney Osetya bölgesine sınır olan Gori kentinin Rus uçakları tarafından bombalanmaya devam edildiğini, Güney Osetya'nın yüksek kesimdeki Cava kenti ve civarında çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Gürcistan Başbakanı, bölgede şu ana kadar 15'i sivil olmak üzere 55 kayıp verdiklerini kaydetti.

Bu arada Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili şu sıralarda ülkedeki muhalefet liderleriyle bir görüşme yapıyor. Muhalefet liderleri dün yaptıkları açıklamada, ülkenin içinden geçtiği bu kritik dönemde hükümete tam destek olacaklarını belirtmişlerdi.

Öte yandan başkent Tiflis'te hayat normal akışında devam ediyor ancak parlamento binası önünde toplanan az sayıda gösterici, Rusya'yı protesto ediyor.

Tiflis'in en büyük kilisesinde toplanan halk da burada topluca ayin düzenledi.

Tiflis uluslararası havaalanınndaki hava trafiğinde de sıkıntı bulunmuyor.

Havaalanı normal operasyonlarını sürdürürken, havaalanında çoğunluğunu Tiflis'teki yabancı misyon temsilciliklerinde çalışanların oluşturduğu kalabalık bir yolcu kitlesinin olduğu gözlemlendi.

16 yıl önce