|

Trafiğin süsü Car Rapideler

Üzerindeki süsle dikkat çeken ''Car Rapide'' adlı minibüsler, Senegal''de ulaşımının bel kemiğini oluşturuyor. Hızlı ve daha ekonomik olmaları sebebiyle her gün binlerce Senegalli tarafından kullanılan araçlar, ülkeyi ziyaret eden yabancılar için de turistik bir öge.

Cihan
00:00 - 3/11/2013 Pazar
Güncelleme: 12:51 - 3/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Trafiğin süsü Car Rapideler
Trafiğin süsü Car Rapideler

Car rapide'lerin dışı kadar içleri de ilgi çekici. Dış süslemesinde ağırlıklı olarak İslami figür ve yazıların bulunduğu araçların hemen hepsinde ''Elhamdülillah' ifadesini görmek mümkün. İçi bir oyuncak dükkanını andıran minibüsler, bebek ve değişik oyuncaklarla süsleniyor. Dünyaca ünlü futbolcu, şarkıcı, güreşçi ve ülkenin dini liderlerinin yeri ise aracın ön kısmı.

Car Rapide ile yolculuk yapan Senegalli Ousmane Sambe, "Bu araçları ekonomik ve hızlı oldukları için daha çok tercih ediyoruz." şeklinde konuşuyor.

Sürekli bu araçları tercih ettiğini belirten Mamadou Diallo da, "Bu araçları her zaman kullanıyorum. Çünkü daha ucuzlar." ifadesini kullanıyor.

Konforun hiç önemsenmediği araçlar, yine de Senegal halkının gözdesi. Klima sisteminin olmadığı minibüslerde, yolcuların aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için camlar kullanılmıyor.

Senegal ile özdeşleşen Car Rapidelerin trafiğe bir gün çıkmaması, ulaşımın felç olmasına neden oluyor.

10 yıl önce