|

Trump: BM koronavirüs eylemlerinden dolayı Çin'i sorumlu tutmalı

ABD Başkanı Trump Birleşmiş Milletler konuşmasında Çin'e yüklendi. Çin'i BM'ye şikayet eden Trump "Çin hükümeti ve Çin tarafından kontrol edilen Dünya Sağlık Örgütü, yanlış bir şekilde insandan insana bulaşma kanıtı olmadığını ilan etti. Daha sonra ise semptomları olmayan insanların hastalığı yaymayacağına dair yanlış bilgi yaydılar... Birleşmiş Milletler Çin'i eylemlerinden sorumlu tutmalıdır" ifadelerini kullandı.

17:07 - 22/09/2020 الثلاثاء
Güncelleme: 17:36 - 22/09/2020 الثلاثاء
Yeni Şafak
Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün gerçekleşen Birleşmiş Milletler toplantısında konuştu.

EN AGRESİF SEFERBERLİK!

Kovid-19 salgını nedeniyle 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük küresel mücadelenin yaşandığını vurgulayan Trump, "Çin virüsü (Kovid-19) 188 ülkede sayısız cana mal oldu. ABD'de 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en agresif seferberliği başlattık." dedi.

Nisandan bu yana Kovid-19 kaynaklı ölüm oranlarını azalttıklarını belirten Trump, "Çabalarımız sayesinde şu anda 3 aşı nihai klinik deney aşamasında. Onları önden seri üretiyoruz ki hemen dağıtıma geçebilelim. Aşıyı dağıtacağız, virüsü yeneceğiz ve pandemiyi bitireceğiz." diye konuştu.

Trump'ın koronavirüs sebebiyle çoğunlukla Çin'e yüklendiği konuşmasında, ABD Başkanı Çin'i BM'ye şikayet etti.

BM, ÇİN'İ SORUMLU TUTMALI

Trump "Çin hükümeti ve Çin tarafından kontrol edilen Dünya Sağlık Örgütü, yanlış bir şekilde insandan insana bulaşma kanıtı olmadığını ilan etti. Daha sonra ise semptomları olmayan insanların hastalığı yaymayacağına dair yanlış bilgi yaydılar... Birleşmiş Milletler Çin'i eylemlerinden sorumlu tutmalıdır" ifadelerini kullandı.

UÇUŞLARI DURDURMADILAR

Konuşmasında koronavirüsten yine "Çin virüsü" şeklinde bahseden Trump, 188 ülkenin görünmez bir düşmana karşı mücadele verdiğini ve uluslararası uçuşlarını durdurmayan Çin'e karşı tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti.


#trump
#bm
#çin
#koronavirüs
#abd
٪d سنوات قبل