|

Trump: Dronlarla değil duvar ya da çelik bariyer ülkemizi güvende tutar

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD sınırına doğru ilerleyen yeni göçmen karavanının dronlarla değil sadece duvar ve çelik bariyerlerle engellenebileceğini söyledi. Ülkelerindeki yoksulluk ve şiddetten kaçan yüzlerce Honduraslı, yeni bir hayat kurma hayaliyle ABD'ye doğru yola çıktı.

Yeni Şafak
11:06 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:41 - 16/01/2019 Çarşamba
Diğer
Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerle bir araya geldi.
Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerle bir araya geldi.

Yüzlerce Honduraslı, Trump'ın göçmenlere yönelik tutumu ve politikalarına rağmen, ülkelerindeki ekonomik koşullar ve şiddetten kaçarak yeni bir hayat kurma amacıyla ABD'ye doğru yola çıktı.

  • Twitter’dan açıklama yapan Trump, ‘’Yeni, büyük bir konvoy güney sınırımıza doğru Honduras’tan yola çıktı. Nancy (Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi) ve Chuck'a (Senato azınlık lideri Chuck Schumer) söyleyin, insansız hava aracı uçurmak göçmenleri engellemeyecek. Sadece bir duvar işe yarayabilir. Duvar ya da çelik bariyer ülkemizi güvende tutar.’’ dedi.


Anketler, insanların sınırda yaşanan insani kriz ve suçu anlamaya başladığını gösteriyor diyen Trump, demokratların yakında suç partisi olarak bilineceğini söyledi.


#Trump
#Orta Amerika
#ABD
5 yıl önce