|

Trump sert çıktı: ABD'ye adil davranılmıyor

Birinci Dünya Savaşı'nı sona erdiren ateşkes anlaşmasının 100. yıl dönümü vesilesiyle dünya liderleri Fransa'nın başkenti Paris'te toplanmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Paris zirvesi sonrası Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Trump, "Diğer ülkelere askeri koruma için çok büyük ödemeler, yüz milyarlarca dolar para ödemesi yapıyoruz. Bu durumun devam edemeyeceğini söyledim. Bu durum her zaman saçma bir şekilde ABD'nin aleyhine oldu" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:58 - 12/11/2018 Pazartesi
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yıl dönümü anma töreni başkent Paris’teki Elysee Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene dünyanın dört bir yanından pek çok lider katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı toplantı sonrası sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Trump, "Dünya liderleriyle olan toplantılarımda birçok başarı elde ettiğim Fransa'dan yeni döndüm. ABD’ye, hem askeri hem de ticaret konusunda adil davranılmadığı gerçeğini ortaya çıkarmak kolay olmadı. Diğer ülkelere askeri koruma için çok büyük ödemeler, yüz milyarlarca dolar para ödemesi yapıyoruz. Bu durumun devam edemeyeceğini söyledim. Bu durum her zaman saçma bir şekilde ABD'nin aleyhine oldu" ifadelerini kullandı.



#ABD
#Donald Trump
#Paris
5 yıl önce
default-profile-img