|

Trump’a aday dayanmıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ay Çalışma Bakanlığına aday gösterdiği Andrew Pudzer'den sonra Donanma Sekreterliğine aday gösterdiği Philip Bilden de adaylıktan çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 03:27 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
 Philip Bilden
Philip Bilden

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Bilden'in çekilmesi ile ilgili “Bu, gizlilik kaygılarından ve iş ilişkilerinden kendisini alıkoyma konusunda yaşadığı zorluklardan kaynaklanan bireysel bir karardır” açıklamasını yaptı. Savunma Bakanlığı açıklamasında görüşlerine yer verilen Bilden de “Uzun bir düşünme sürecinden sonra ailemi özel finansal menfaatlerinden yoksun bırakmadan ve çok fazla dağılmadan Hükümet Etik Ofisi'nin koşullarını yerine getiremeyeceğime karar verdim” ifadesini kullandı.



YENİ DEAŞ PLANI


ABD Savunma Bakanı James Mattis Trump'a DEAŞ'a karşı mücadelenin hızlandırılması için seçenekler sunmaya hazırlanıyor. Mattis'in önerileri arasında savaş alanındaki kısıtlamaların azaltılması ve Amerikan askerlerinin sahada daha etkin olması gibi seçenekler yer alıyor. New York Times gazetesinde yer alan habere göre Mattis Trump'a ayrıca Suriye'ye sınırlı sayıda asker gönderme tavsiyesi de sunabilir. ABD Başkanı Donald Trump göreve geldiği ilk günlerde imzaladığı başkanlık genelgesiyle Pentagon'a 30 gün içerisinde, 'Suriye ve Irak'ta DAEŞ'İ yenme planı' hazırlaması talimatı vermişti.


#ABD
#DEAŞ
#Donald Trump
7 yıl önce