|

Trump'ın damadının iki eyalette seçmen kaydı bulundu

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'in, 8 Kasım'da düzenlenen seçimlerde iki eyalette seçmen kaydının olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
19:53 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 20:16 - 27/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

ABD'de yeni Başkan Donald Trump göreve başlamasına rağmen seçim spekülasyonları devam ediyor. Trump'ın son zamanlarda çok tartışılan damadı Jared Kushner'in iki eyalette oy kullanmak için seçmen kaydı olduğu ortaya çıktı.



ABD merkezli yayın yapan The Hill'deki haberlere göre, Trump'ın Yahudi asıllı damadı Jared Kushner'in New Jersey ve New York'ta oy kullanmak için seçmen kaydının olduğu belirtildi. Kushner'in 1999 yılı ile 2009 yılındaki seçimlerde New Jersey'de oy kullandığı tespit edildi. Elde edilen bilgilere göre, damat Kushner 2010 yılında da New York'ta bulunan Park Avenue adresine kayıt yaptırdı.



Konuyla ilgili açıklama yapan Donald Trump, seçmen dolandırıcılığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatacağını söyledi. Kushner, iki eyalette seçmen kaydı olan ve Trump ile yakın bağlantıları olan birkaç insan arasında yer alıyor.



İsrail işgalinin taşeronluğunu yapıyor


ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin etmesinden sonra Kudüs'te 566 yeni Yahudi yerleşiminin inşasına izin veren İsrail, bu kez de Batı Şeria'da 2500 yeni yerleşimin inşasını onaylamıştı. İsrail medyası, 100 yeni yerleşiminde Beit El adlı bölgeye yapılacağını belirtmişti. Bölgedeki işgalin maliyetinin ise ABD'nin 45. başkanı olan Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın ailesi tarafından karşılanacağı öne sürülmüştü.


#Kushner
#Trump
#ABD
7 yıl önce