|

Trump'ın eski avukatı Cohen'in cezaevine girişi 2 ay ertelendi

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in cezaevine giriş tarihi 6 Mayıs'a alındı. Avukatları, erteleme gerekçesi olarak Cohen'in yakın zamanda geçirdiği omuz ameliyatını ve Kongrede vereceği ifadeleri gösterdi.

Yeni Şafak
23:24 - 20/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:26 - 20/02/2019 Çarşamba
AA
ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen
ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen

ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 yıl hapis cezasına çarptırılan eski avukatı Michael Cohen'in cezaevine giriş tarihi 6 Mayıs'a ertelendi.

Amerikan basınına yansıyan haberlere göre, Cohen'in avukatları, müvekkillerinin son dönemde geçirdiği omuz ameliyatını atlatması ve Kongredeki çeşitli komitelere vereceği ifadeleri gerekçe göstererek, cezaevine giriş tarihinin
2 ay ertelenmesini
talep etti.

New York Güney Bölgesi Yargıcı William Pauley avukatların talebini olumlu karşılayarak, Michael Cohen'in cezaevine giriş tarihini 6 Mayıs'a aldı.

Normal şartlarda 6 Mart'ta cezaevine girmesi beklenen Cohen, Trump ile ilişkileri olduğu iddia edilen 2 kadına konuşmamaları için "
yasa dışı para ödemek
", seçim kampanya finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırıcılığı yapmak ve Moskova'daki bir emlak projesi için Trump'a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekle suçlanmıştı.
  • Hakkındaki federal suçlamaları ağustos ayında kabul eden ve sonraki aylarda Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in ekibiyle 7 kez bir araya gelerek yetkililere ifade veren Michael Cohen, aralık ayında 3 yıl hapse mahkum edilmişti.
#Donald Trump
#FBI
#Michael Cohen
5 yıl önce