|

Trump'ın özel danışmanından DEAŞ'lılarla işbirliği yapan PKK'lılara ziyaret

ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, yine Rakka'da. ABD, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK ile işbirliğini McGurk üzerinden yürütüyor.

Yeni Şafak
14:33 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:43 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, yine Rakka'da.
​ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, yine Rakka'da.

ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, DEAŞ'lılarla işbirliği yaparak Rakka'dan tahliye eden PYD/PKK'lıları ziyaret etti.

Rakka'yı gezen Brett McGurk, sosyal medya hesabından, kenti ziyaretinin fotoğraflarını da paylaşarak, savaştan fazla etkilenmeyen alanlara sivillerin döndüğünü iddia etti.


Spent the day in #Raqqa with our heroic U.S. military personnel who advised the #SDF over a 4-month street-by-street campaign to defeat #ISIS here, once the locus for major terror plotting around the world. 1/5 #الرقة pic.twitter.com/pUFYPDWIQN

İngiliz yayın kuruluşu BBC, geçtiğimiz günlerde Rakka'da DEAŞ'lı teröristler ile PKK/PYD'nin gizli anlaşmasını deşifre eden özel bilgeleri paylaştı. Rakka’da sıkışan en az 350 DEAŞ’lı terörist, ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak şehirden tahliye edilmişti. O görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.



#Brett McGurk
#Donald Trump
#ABD
#DEAŞ
#Rakka
6 yıl önce