|

Trump'tan İsrail'e başınızın çaresine bakın

Irak’a sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Başkanı Trump, Suriye’den çekilme kararı sonrası, İsrail’den gelen eleştirilere tepki gösterdi. Trump, İsrail’e yılda 4,5 milyar dolar verdiklerini ve bu parayla kendi başlarının çaresine bakabileceklerini söyledi. Trump’ın sözleri, İsrail’de şok etkisi yarattı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 01:50 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump Irak'taki Amerikan askerleriyle fotoğraf çektirdi.
ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump Irak'taki Amerikan askerleriyle fotoğraf çektirdi.

Çarşamba günü Irak’a sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerle görüşmesinde, Suriye’den çekilme kararı sonrası, İsrail’den gelen eleştirileri reddetti.

ABD Başkanı ülkesinin halihazırda, İsrail’e yılda 4,5 milyar dolar verdiğine işaret ederek, bu parayla İsrail’in kendi başının çaresine bakabileceğini savundu. Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı bir telefon konuşmasına da değinerek, “Bibi’ye, biliyorsun size yılda 4,5 milyar dolar veriyoruz. ve kendinizi savunma konusunda iyi iş çıkartıyorsunuz” ifadelerini kullandığını belirtti. Trump’ın sözlerinin İsrail tarafında şok etkisi oluşturduğu belirtiliyor. ABD Başkanı, Irak’taki ABD askerlerine yaptığı konuşmada Suriye konusuna da değinmiş, ülkesinin, “dünyaya polisilik yapmaya devam edemeyeceğini” savunmuştu.

Trump, Türkiye’nin bölgedeki rolüne de “Suriye’de Erdoğan, DEAŞ’tan ne geriye kaldıysa bitirmek istiyor” sözleriyle dikkat çekmişti.

#Donald Trump
#ABD
#İsrail
#Suriye
5 yıl önce