|

Trump'tan 'Meksika duvarı' çıkışı: Devleti kapatırım!

ABD Başkanı Donald Trump ile federal hükumet arasında Meksika duvarı krizi başlıyor. Başkan Trump, Meksika duvarı ile ilgili, "Eğer Kongre çalışmalar için gerekli kaynağı sağlamakta başarısız olursa, sınır güvenliğimizi sağlayamadığımız için federal hükümeti kapatmaktan başka çaremiz kalmayacak." açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
10:19 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:29 - 30/04/2018 Pazartesi
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapmayı düşündüğü güvenlik duvarı ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Trump, yaptığı açıklamada ABD Kongresi'nin duvar için gerekli kaynağı onaylamaması halinde federal hükümetin işleyişinin durdurulması için gerekeni yapacağını dile getirdi.

ABD Başkanı 2 bin kilometreyi bulması beklenen duvar için 25 milyar dolarlık bir ödeneğin ayrılmasını istiyor. Fakat kongre ile Başkan Trump arasında ödenek konusunda anlaşmazlıklar var. Kongre bu rakamları onaylamazken söz konusu bütçenin en çok 1.6 milyar dolar olabileceğini ifade ediyor.

Trump, duvar ile ilgili çalışmaların başladığına işaret ederek şunları dile getirdi:

Trump geçen mart ayında duvarın inşası için sekiz farklı duvar modeli örneğini incelemişti. ABD Başkanı açıklamasında yükseklikleri 5.50-9.10 metre arasında değişen duvar modellerinin amaca uygun olduğunu ancak ABD'li sınır görevlilerinin duvarın arkasında ne olup bittiğini görmek için duvarın şeffaf olması gerektiğini belirterek büyük şaşkınlık yaratmıştı.



#ABD
#Donald Trump
#Meksika
#Duvar
6 yıl önce