|

Turan özgür

Mısır'da darbeye karşı gösterileri takip ederken tutuklanan TRT muhabiri Metin Turan artık özgür. 115 gün sonra tahliye edilen Turan, 'Göstericilerin sığındığı camiye görevimi yapmak üzere gittim. Habere giderken haber oldum' dedi.

Aa
00:00 - 10/12/2013 Salı
Güncelleme: 23:04 - 9/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Turan özgür
Turan özgür

Mısır'da darbenin ardından tutuklanan TRT muhabiri Metin Turan, 115 gün sonra tahliye edildi. Serbest bırakılan Turan'la birlikte, şimdiye kadar yaklaşık 80 kişi de emniyet güçlerince salıverildi. Tahliyeden sonra özgürlüğüne kavuşan Turan, 'Habere giderken haber oldum' dedi.

TÜRK YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Rabiatül Adeviyye ve Nahda Meydanı'na yapılan kanlı saldırının protesto gösterileri sırasında gözaltına alındığını hatırlatan Turan, 'Olaylar sırasında göstericilerin sığındığı El-Fetih Camisi'ne TRT muhabiri olarak görevimi yapmak üzere gittim. Habere giderken haber oldum' şeklinde konuştu. Turan, Türk hükümeti yetkililerine 'en başından serbest bırakılana kadar davasına gösterdikleri ilgi için' teşekkür etti.

SUÇSUZLUĞUNA İNANIYORDUK

Öte yandan Turan'ın savunma heyetinden Avukat Abdurrahman Muhammed Said, yaptığı açıklamada, Türk gazeteciye yöneltilen suçlar hakkında, 'Müvekkilimizin suçsuz olduğuna inanıyorduk' dedi. Said, müvekkillerinin dava süresince sergilediği tutumun gayet iyi olduğunu vurguladı.

KEFALET TALEP EDİLMEDİ

Said, Turan'ın ilk celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını ve herhangi bir kefalet talep edilmemesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Mısır polisi darbe karşısı protestolar sırasında El-Feth Camisi'ne sığınanları 17 Ağustos'ta camiye zorla girerek, aralarında AA muhabiri Hiba Zekeriya ve TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Zekeriya, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Büyükelçiliğe geldi

Serbest bırakılan Turan, Kahire'deki Türk Büyükelçiliği'ne getirildi. TRT muhabiri burada Kahire Maslahatgüzarı Alper Bosuter, Basın Müşaviri Hasan Hosny, TRT Kahire Temsilcisi Hakan Çelik ve Üçüncü Katip Veysi Celil ile bir araya geldi. 17 Ağustos tarihinden bu yana tutuklu bulunan ve Kahire Ceza Mahkemesi'nde 'şiddete teşvik' suçlamasıyla yargılanan aralarında Turan'ın bulunduğu 84 kişinin, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verilmişti.


10 yıl önce