|

Türk esnafa çuvallı infaz

Almanya'daki Türk cinayetleri İngiltere'ye de sıçradı. Leicester şehrinde kebapçı işleten bir Türk, dükkanında ölü bulundu. 50 yaşındaki esnafın, elleri ve ayakları bağlanıp kafasına çuval geçirilerek öldüldüğü tahmin ediliyor

Dış Haberler
00:00 - 10/01/2012 Salı
Güncelleme: 01:54 - 10/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Türk esnafa çuvallı infaz
Türk esnafa çuvallı infaz

Almanya, 2000-2008 yılları arasında yaşanan dönerci cinayetleri ayıbını hâlâ temizlememişken, Türk esnafa yönelik bir saldırı haberi de İngiltere'den geldi. Leicester şehrinde döner-kebap işletmeciliği yapan bir Türk, önceki akşam dükkanında ölü bulundu. Aynı şehirde restoran işleten bir kişi, öldürülen şahsın, Aladdin Kebap'ın sahibi Kadir isminde ve Kahramanmaraşlı olduğunu ve dükkanın üst katında ölü olarak bulunduğunu ileri sürdü. İsmini açıklamayan şahıs ayrıca, maktulün eşinin bir akrabasının kendisine, Kadir'in "elleri ve ayakları bağlanıp kafasına çuval geçirilerek öldürüldüğünü" söylediğini aktardı. Olay hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan polis, konuyu "cinayet" olarak ele aldığını belirtti.

EŞİ AĞITLAR YAKTI

Polis Dedektifi Edward McBryde-Wilding, "Öldürülen kişinin şu anda kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz. İncelememiz devam ediyor" dedi. Leicestershire polis teşkilatı sözcüsü de "Linton Caddesi'nden bize bir telefon geldi. Olay yerine ambulans sevk edildi. Ancak 50 yaşındaki adam olay yerinde öldü" diye konuştu. Kebapçının yakınlarında "Pizza Cottage" isimli bir dükkan işleten Zubair Patel ise, "Bir adamın bıçaklandığını duyduk. Ortada çok sayıda söylenti var. Bunlardan biri hırsızlık ve maktül hırsızla boğuşurken bıçaklanmış olabilir" dedi. "This is leicestershire" isimli haber sitesi de, olay sonrası Aladdin Kebap'ın yakınına kadınlı-erkekli bir grubun geldiğini ve bu grubun içinde öldürülen kişinin eşi olduğu tahmin edilen bir kadının ağıtlar yaktığını yazdı. Kebap dükkanının çevresinde güvenlik önlemi alan polis, şimdiye kadar olayla ilgili herhangi birini gözaltına almadığını açıklarken, olay mahallindeki kişilerle görüşmelerini sürdürdüğünü bildirdi. Bölgede başlatılan soruşturma kapsamında, cumartesi-pazar günlerinde olay yeri yakınlarında bulunan şüpheliler aranıyor.


12 yıl önce