|

Türk garsona Hannibal işkencesi

Çocuklarının dadısını kaynar su ile haşlayan Hannibal Kaddafi'nin eşi Aline, evlerinde çalışan Türk garsonu da bıçakladı. Türkiye'nin Libya halkına yardımı sonrası “Hain Türk” olarak nitelendirilen garson Adnan Tam, Hannibal'dan günlerce dayak yediğini, evdeki bazı yabancı çalışanların ise konuşmasınlar diye öldürüldüğünü anlattı

Aa
00:00 - 8/09/2011 Perşembe
Güncelleme: 03:10 - 8/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Türk garsona Hannibal işkencesi
Türk garsona Hannibal işkencesi

Libya'da rejimin çökmesiyle birlikte Muammer Kaddafi hanedanın şiddet dolu “kara defteri” bir bir açılıyor. Kaddafi'nin oğlu Hannibal'ın, çocuğunun dadısını sıcak suyla haşlayan eşi Aline'ın evinde çalışan Türk garsonu da bıçakladığı ortaya çıktı. Garson Adnan Tam (54), Hatay'ın Samandağ ilçesinden Libyalı zengin bir iş adamının evinde çalışacağı vaadiyle 1 yıl önce önce Trablus'a geldiğini, villaya gittiğinde ise yanında çalışacağı kişinin Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal olduğunu öğrendiğini söyledi.

'HAiN TÜRK' iLAN ETTiLER

Adnan Tam, Hannibal'ın evinde yaşanan ve bir caninin konu alındığı “Hannibal Lecter” filmini anımsatan olayları şöyle anlattı: “Türkiye'nin, Misrata'daki yaralı muhalifler için gemi göndermesinin ardından hakaret ve işkence başladı. 'Hain Türk' diyerek aşağılıyorlardı. Hannibal ve adamlarından sopayla defalarca dayak yedim. Karısı Aline sinir hastasıydı. O da kolumdan ve sırtımdan bıçakladı. En çok o işkence yapardı. Evden kaçmak çok zordu. Her yerde silahlı adamları vardı.” Aline'ın çocukların dadısı Şveyga Molla'nın başından kaynar su döktüğü anı da gördüğünü söyleyen Tam, “Bazı yabancı çalışanları konuşmasınlar diye öldürdüler” dedi.

'CAMiYE SIĞINDIM'

Hannibal ve eşi, 21 Ağustos'ta muhaliflerin Trablus'a girmeleri üzerine başka bir yere gidince villanın tuvaletinin penceresinden kaçtığını belirten Adnan Tam, “O günlerde büyükelçiliğimiz kapalı olduğu için bir camiye sığındım. İmam beni 1 hafta sakladı. Daha sonra bir Türk lokantasında kaldım. Burada, televizyon izlerken büyükelçiliğimizin açılacağı haberini gördüm, açılınca da büyükelçiliğimize sığındım. Kaçmasaydım, konuşmayayım diye beni de öldüreceklerdi” ifadelerini kullandı. Tam, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğine sığınmasının ardından Büyükelçi Ali Kemal Aydın'ın kendisiyle bizzat ilgilendiğini söyledi.

KADDAFi ÇEMBERi DARALDI

Diğer taraftan Libyalı muhaliflerin askeri sözcüsü, Muammer Kaddafi'nin yerinin belirlendiğini ve kuşatma altına alındığını söyledi. Sözcü Enis Şerif, Kaddafi'nin yakalanmasının veya ölü ele geçirilmesinin “an meselesi” olduğunu açıklayarak, eski liderin 60 kilometre yarıçapındaki bir bölgede kuşatma altına alındığını ifade etti. Öte yandan Birleşmiş Milletler'e bağlı bir gözlemci kuruluş, aylardır süren çatışmalara rağmen Libya'nın elindeki kimyasal silahların güvende olduğunu açıkladı.


13 yıl önce