|

Türk Kızılayı'ndan Yemen'e gıda yardımı

Dünyanın dört bir noktasında ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetleri gerçekleştiren Türk Kızılayı, Yemen'in Mehra kentindeki afetzedelere 3 bin gıda paketi dağıttı.

Yeni Şafak
20:19 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 20:27 - 11/01/2019 Cuma
AA
Arşiv: Savaşın hüküm sürdüğü, insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen'de Türk Kızılayı 3 bin gıda paketi dağıttı.
Arşiv: Savaşın hüküm sürdüğü, insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen'de Türk Kızılayı 3 bin gıda paketi dağıttı.

Türk Kızılayı, Yemen'in Mehra kentindeki afetzedelere 3 bin gıda paketi dağıttı.

Türk Kızılayı yetkilisi Muhammed Sincar, yaptığı açıklamada, Kızılayın Mehra kentinde ekim ayında meydana gelen Luban Kasırgası nedeniyle mağdur olan afetzedelere
3 bin gıda paketi dağıttığını belirtti
.
  • Yardımların yerel makamlarla iş birliği içinde 2 günde dağıtıldığını ifade eden Sincar, Türkiye'nin Yemen'de savaştan ve doğal afetlerden zarar görenlere yardım etmek için çabalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Yemen'de 14 Ekim'de başlayan ve ülkenin doğusunu yaklaşık bir hafta etkisi altına alan Luban Kasırgası nedeniyle 10'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 124 kişi yaralanmış, 3 binden fazla aile evlerinden olmuştu.

Savaşın hüküm sürdüğü, insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen'de, Türkiye;
TİKA, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İHH İnsani Yardım Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla yardım projeleri gerçekleştiriyor
.
#Türk Kızılayı
#Yemen
#yardım
5 yıl önce