|

'Türkiye ile müzakere sürmeli'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Alman Hıristiyan Demokrat Hans Gert Pottering, “Türkiye ile müzakerelerin devam etmesi taraftarıyım” dedi.

Anka
00:00 - 28/12/2007 Cuma
Güncelleme: 13:26 - 28/12/2007 Cuma
Yeni Şafak
'Türkiye ile müzakere sürmeli'
'Türkiye ile müzakere sürmeli'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Alman Hıristiyan Demokrat Hans Gert Pottering, Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerinin çoğunun Türkiye'nin üyelik kriterlerini yerine getirmesi durumunda üye olmasını savunduklarını söyledi. Pöttering ayrıca “Türkiye ile müzakerelerin devam etmesi taraftarıyım” dedi.

Yunanistan'da yayımlanan Apoyevmatini gazetesine demeç veren Pottering, Almanya Başbakanı Angele Merkel'in “Türkiye ile özel ilişkiden yanayız” açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

“Avrupa Parlamentosu üyelerinin çoğu, Türkiye'nin bütün kriterleri yerine getirmesi durumunda AB üyesi olmasından yanadır. Şahsen ben imtiyazlı bir ortaklık ilişkisinden yanayım. Ancak, kişisel düşüncem bir yana üyelik müzakerelerinin de devam etmesi taraftarıyım. Söz konusu müzakerelerin bir gün tamamlanması durumunda o dönemde siyasi sorumluluğu üstlenmiş olacak kişilerin Türkiye ile tam üyeliğe mi gidileceği yoksa yakın işbirliği yönünde farklı bir ilişkinin mi şekilleneceği kararını almaları gerekecek."

16 yıl önce