|

Türkiye Kore'nin tek kardeş ülkesidir

Güney Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Cho, "Kore'de bizler sadece Türkiye'ye kardeş ülke gözüyle bakıyoruz. Kore Savaşı'nda bizim için kahramanca savaşan Kore gazi ve şehitlerini asla unutamayız" ifadelerini kullandı. Türkiye ve Kore'nin birbirini daha yakından tanıması halinde, iki ülke arasında uzun yıllardır devam eden ilişkilerin her alanda daha da artacağına inandıklarını söyleyen Cho, "Biz ikili ilişkilerin her alanda giderek artmasından yanayız." dedi.

Yeni Şafak
14:45 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:56 - 16/11/2016 Çarşamba
AA

Güney Kore Büyükelçiliği Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Cho Dong-Woo, "Kore'de bizler sadece Türkiye'ye kardeş ülke gözüyle bakıyoruz. Kore Savaşı'nda bizim için kahramanca savaşan Kore gazi ve şehitlerini asla unutamayız." dedi.



Güney Kore Büyükelçiliği tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kore-Türkiye İlişkileri: Geçmişi, Bugünü ve Geleceği" seminerine Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve çok sayıda davetli katıldı.



Cho, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-Güney Kore ilişkilerinin yanı sıra Kore ekonomisi, ülkedeki siyasi yapı ve eğitim politikalarına değindi.



"Üç ay içerisinde Türkçe konuşmaya başladım"


Korece ve Türkçenin aynı dil ailesinde bulunması sebebiyle iki ülke halkının birbirinin dilini öğrenme sürecinin zor olmadığını ifade eden Cho, kendisinin de Türkiye'ye geldikten üç ay sonra Türkçe konuşmaya başladığını anlattı.



Cho, halkının Türk halkına karşı duyduğu sevgi ve minnet duygularından bahsederek "Kore'de bizler sadece Türkiye'ye kardeş ülke gözüyle bakıyoruz. Kore Savaşı'nda bizim için kahramanca savaşan Kore gazi ve şehitlerini asla unutamayız." ifadesini kullandı.



Türkiye ve Kore'nin birbirini daha yakından tanıması halinde, iki ülke arasında uzun yıllardır devam eden ilişkilerin her alanda daha da artacağına inandıklarını söyleyen Cho, "Biz ikili ilişkilerin her alanda giderek artmasından yanayız." şeklinde konuştu.



Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Güney de kardeş ülke toprakları olarak kabul edilen Kore'ye 66 yıl önce barış getirmek için gidenlerle başlayan iki ülke halkı arasındaki dostluk ve kardeşlik bağının her zaman devam edeceğini belirtti.



#Cho Dong-Woo
#Türkiye
#Kore
7 yıl önce