|

Türkiye önemli adımlar attı

Romanya Meclis Başkanı Olteanu, Türkiye'nin, AB'ye üyelik sürecinde attığı önemli adımların görmezden gelinemeyeceğini söyledi

Aa
00:00 - 20/06/2008 Cuma
Güncelleme: 20:52 - 20/06/2008 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye önemli adımlar attı
Türkiye önemli adımlar attı

Romanya Meclis Başkanı Bogdan Olteanu, Türkiye'nin, AB'ye üyelik sürecinde attığı önemli adımların görmezden gelinemeyeceğini ifade ederek, Türkiye ile müzakere sürecinin bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

AB Parlamento Başkanları Konferansı, Portekiz'in başkenti Lizbon'da başladı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katılarak, bir konuşma yaptığı konferansta, Romanya Parlamento Başkanı Olteanu, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine işaret etti.

Türkiye'nin, AB ile müzakere sürecinde çok önemli adımlar attığına dikkati çeken Olteanu, bu önemli adımların görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

Son dönemde AB'ye üye olan ülkelere uygulanan kriterlerin, değiştirilmeden Türkiye'ye de uygulanması gerektiğini belirten Olteanu, böylece, sürecin, en kısa zamanda başarıya ulaşacağını dile getirdi.

Olteanu, Türkiye ile müzakere sürecinin, bir an önce sonuçlandırılmasını isteyerek, Türkiye'nin, AB idealleri ve tarihi çerçevesinde, Birliğe bir an önce katılması için tüm üye ülkelere çağrıda bulundu.

Olteanu, Hırvatistan ile Türkiye'nin de müzakere sürecinde, daha fazla bekletilmemesi gerektiğini dile getirdi.


16 yıl önce