|

Türkiye'de din özgürlüğü yok

Aa
00:00 - 4/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 21:38 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'de din özgürlüğü yok
Türkiye'de din özgürlüğü yok

Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Ruggero Franceschini, Türkiye'de Katoliklerin din özgürlüğünden yararlanamadığını ileri sürdü.

Piskopos Franceschini, İtalya'da Vatikan ile bağlantılı haber ajanslarından SİR'e verdiği demeçte, “İslam ülkelerinde yaşayan Hristiyanlara din özgürlüğü tanınması” talebiyle bu akşam Roma'da düzenlenecek gösteride, Türkiye'deki Hristiyanların da unutulmamasını istedi.

Franceschini, “Papa 16. Benediktus'un ziyaretinin ardından yakaladığımızı sandığımız uzlaşı ve saygı ortamı kayboldu. Arzu edilen dinsel çoğulculuk halen fiiliyata dökülmedi” iddiasında bulundu. Türkiye'de Katolik Kilisesine hukuki statü tanınmadığını ifade eden Franceschini, “Kilisemiz, karşılaştığı zorlukları aşabilmekte çok zorlanıyor. Papaz ihtiyacımızı karşılama olanağımız yok, yeni kilise açabilmemiz de çok zor” dedi. Piskopos Franceschini, “Sadece insan haklarında öngörülen din özgürlüğünün sağlanmasını istiyoruz. Avrupa'ya girmek isteyen bir ülkede bunun gerçekleştirilmesi önemlidir” ifadesini kullandı.

17 yıl önce