|

Türkiye'ye ve Türk doktorlarına minnettarız

Cihan
00:00 - 6/04/2011 Çarşamba
Güncelleme: 14:33 - 6/04/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'ye ve Türk doktorlarına minnettarız
Türkiye'ye ve Türk doktorlarına minnettarız

Türkiye'nin Libya halkına uzattığı yardım eli, bütün dünyanın takdirini topladı. Dün (5 Nisan) Ankara Feribotu ile İzmir'e getirilerek hastanelerde tedavi altına alınan yaralı Libya vatandaşları duygularını, “Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız.” sözleriyle ifade etti. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu, iç karışıklık sebebiyle mermi, el, bombası ve şarapnel gibi ateşli silahlarla yaralanan 321 kişiyle birlikte toplam 470 Libyalı, dün Çeşme Limanı'na getirildi.

Yaralılar, İzmir'deki hastanelerde tedavi altına alındı.Seferihisar Necdet Hepkan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 13 yaşındaki Ömer Halit, kendilerine yardım eli uzatan Türk halkına teşekkür etti. Ülkesinin zor günler geçirdiğini belirten Halit, en çok geride bıraktığı ailesi, kardeşleri ve okulunu özlediğini söyledi. Karnına isabet eden mermiyle yaralanan Halit, “Türkler, zor günümüzde yanımızda oldu. Bize uzatılan yardım elini hiç unutmayacağım. Doktorlara, hemşirelere, bizle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Yaralılardan Ahmet Muftah da gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. Türkiye'nin Libya halkı için hep kardeş ülke olduğunu vurgulayan Muftah, “Biz Türklerle kardeşiz. Tedavimin ardından ülkeme, ailemin yanına döneceğim.” şeklinde konuştu. Libya'da çok kötü bir ortam olduğunu, gençlerin öldüğünü anlatan Muftah, bir an önce barışın sağlanmasını istediklerini söyledi. Libya'dan gemiyle Türkiye'de getirilerek tedavi olmalarını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Muftah, “Türk halkıyla bu yardımdan sonra aramızda daha fazla muhabbet olur. Başbakan Erdoğan'ı, Davos'taki çıkışından sonra ve Arapları desteklemesi sebebiyle zaten çok seviyorduk.” dedi.

Seferihisar ilçesinde tedavi olan hastaları ziyaret eden Kaymakam Şakir Erden ise geçmiş olsun diyerek ihtiyaçlarını sordu. Yaralılar, ülkeleriyle ilgili haberleri duyabilmek için televizyon istedi. Kaymakam Erden, kolu alçıda olan Muhammet Süleyman Abdulrezag'a, kendi elleriyle çorba içirdi. Seferihisar Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Uysal da 19 yaralı bulunduğu bilgisini vererek, “Hastalar bizim emanetimizdir. Aileleri hiç merak etmesin, onlara en iyi şekilde bakıp iyileşmiş bir şekilde memleketlerine uğurlayacağız.” diye konuştu.

13 yıl önce