|

Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz

Eski Slovakya Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster, “Türkiye'yi AB içerisinde görmek istiyoruz” dedi.

Aa
00:00 - 19/10/2010 Salı
Güncelleme: 20:44 - 19/10/2010 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz
Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz

Eski Slovakya Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster, Türkiye'nin hızla gelişen bir ülke olduğunu belirterek, 'bu yüzden Türkiye'yi gelecekte Avrupa Birliği (AB) içerisinde görmek istediklerini' söyledi.

Schuster, işadamı Riyat Türkoğlu'nun davetlisi olarak geldiği Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Belediye Başkan Vekili Zeki Aytaş'ı ziyareti sırasında, ülkesinde 3 dönem belediye başkanlığı, bir dönem de cumhurbaşkanlığı yaptığını bildirdi.

Slovakya'da demir çelik sektöründe önemli atılımların yapıldığını anlatan Schuster, İskenderun'un da demir çelik alnında hızla geliştiğini, ilerleyen dönemde demir çelik sektöründe buradaki girişimcilerle ortaklık yapmayı düşündüklerini aktardı.

Slovakya ve Türkiye arasında özellikle İskenderun bölgesi ile ilgili çalışmalar yapmak ve karşılıklı ilişkileri kuvvetlendirmek üzere bölgeye geldiğini vurgulayan Schuster, İskenderun'a hayran kaldığını, buranın daha da güzelleştirilmesi için yatırım yapmaktan kaçınılmaması gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Schuster, Türkiye'nin hızla gelişen bir ülke olduğuna dikkati çekerek, 'Türkiye'yi gelecekte AB içerisinde görmek istiyoruz' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Zeki Aytaş ise, Rudolf Schuster'e günün anısına bir de plaket sundu.


14 yıl önce