|

Türkler ve Nijeryalılar kavga etti

Reggio Emilia kenti yakınlarındaki kavga nedeniyle, 3'ü Türk toplam 6 göçmen gözaltına alındı

Aa
00:00 - 26/07/2008 Cumartesi
Güncelleme: 20:00 - 26/07/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkler ve Nijeryalılar kavga etti
Türkler ve Nijeryalılar kavga etti

İtalya'da, Reggio Emilia'ya bağlı Muraglione Di Basso beldesinde Türkler ve Nijeryalılar arasında dün akşam çıkan kavga, 6 kişinin gözaltına alınmasına ve 3 kişinin yaralanarak tedavi altına alınmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre kavga, Bamicole Luckj Amaize (31) adlı Nijeryalı işçinin arkadaşlarıyla birlikte Kazım Yorulmaz (37) adlı Türk göçmene ait işyerini basmasıyla başladı. Amaize'nin parasının ödenmediği iddiasıyla Yorulmaz ile başlattığı tartışma, tarafların birbirine girmeleriyle sonuçlandı.

Nijeryalılar'ın, fayansçılık işiyle uğraşan Yorulmaz'ın işyerine ellerinde sopalarla gelmiş oldukları bilgisi de edinildi. Görgü tanıkları, kavgaya yaklaşık 20 kişinin karıştığını söylediler. İtalyan jandarması olay yerine ulaştığında, kavgaya karışanların bir bölümünün kaçmış oldukları da kaydedildi.

Yaralı 3 kişinin hastaneye kaldırıldıkları kavganın akabinde, Kazım Yorulmaz ve kardeşlerinden Şıhosman Yorulmaz (30) ile Sinan Yorulmaz (25), İtalyan jandarması tarafından gözaltına alındı. Türk göçmenler dışında gözaltına alınan diğer 3 kişinin ise Amaize, Nijeryalı Godwin Igberaise Awokoh (33) ile Amaize'nin arkadaşı Liberyalı Samuel Tinoh (45) oldukları öğrenildi.

Gözaltına alınan sanıkların, şiddetli kavga suçlamasıyla mahkemeye sevkedilmeleri bekleniyor.

16 yıl önce