|

Türkmenler tek çatıda birleşiyor

Suriyeli Türkmenlerden oluşan parti ve dernekler tek çatıda birleşiyor. Grubun başkanlığını yapacak olan Samer Hafez, "Suriye'deki Türkmen kitlesinin yüzde 80'ini temsil edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:34 - 19/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Suriyeli Türkmenlerden oluşan parti ve dernekler aynı şemsiye altında buluşuyor. Suriye'de faaliyet gösteren Suriye Türkmen Kitlesi, Suriye Türkleri Kalkınma Partisi, Nahda Partisi, Türkmen Yüksek Heyeti, Suriye Türkleri Derneği ve Sultan Abdulhamit Han Tugayı ile Cephet-ül İslam gibi pek çok oluşumun dahil olduğu Türkmen Birliği'nin ilk adımlar atıldı. İstanbul'da biraraya gelen Türkmen temsilcileri, tek çatı altında toplanarak Türkmenlerin geleceği adına beraber hareket etme kararı aldı.



YÜZDE 80'İ TEMSİL EDECEĞİZ


"Suriye Türkmen Birliği" adı altında birleşen grubun başkanlığını eski Türkmen Meclisi Başkanı Samer Hafez yapacak. Birliğin temellerinin uzun uğraşlar ve görüşmeler neticesinde atıldığını anlatan Hafez, "Nahda, Suriye Türkmenleri ve Türkmen Kitlesi Partileri olarak kurduğumuz bu oluşum Suriye Türkmen Meclisi'nin rakibi olmayacak. Aksine onun yükünü azaltacak bir misyonumuz olacak. Gerek siyasal, gerekse sosyal alanda Suriye halkının tamamı için çalışacağız. Bizler burada Suriye'deki Türkmen kitlesinin yüzde 80'ini temsil edeceğiz" diye konuştu.



SIKINTI NERDEYSE ORADA OLACAĞIZ


“Nerede bir sıkıntı varsa oraya kanalize olacağız" diyen Hafez, "Suriye gençlerini okutacağız. Onların kamplarda heba olmasını istemiyoruz. Hem onlara burs vereceğiz, okul bulacağız, hem de okul bittikten sonra iş bulacağız. Bu sayede geleceğimiz için çalışacağız."



#Samer Hafez
#Suriyeli Türkmenler
#Suriye Türkmen Kitlesi
#Suriye Türkleri Kalkınma Partisi
#Nahda Partisi
#Türkmen Yüksek Heyeti
#Suriye Türkleri Derneği
8 yıl önce