|

Üç ayrı terör eylemi engellendi

Fransız RTL televizyonu, İç İstihbarat Servisi'nin Fransa'da son aylarda üç terör eylemini teknik takipler sonucunda engellediğini bildirdi.

Aa
00:00 - 3/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:29 - 3/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Üç ayrı terör eylemi engellendi
Üç ayrı terör eylemi engellendi

Fransa gizli servisinin ülkede bu yıl içinde üç önemli terör saldırısını engellendiği duyurdu. RTL'deki habere göre, DGSI, Suriye'deki iç savaşa katıldıktan sonra Fransa'ya dönen üç kişiyi ülkenin çeşitli kentlerinde büyük terör eylemleri hazırlığındayken yakaladı.

Saldırılardan birinin hedefinin Fransa'nın güneyinde yer alan Nice kentindeki Nice Festivali olduğu kaydedildi. Festival sırasında yapılması planlanan saldırıya ilişkin Cote d'Azur'da yakalanan İbrahim Boudina'nın, üç teneke kutuya yerleştirilmiş patlayıcıyla ele geçirildiği ve olayın 2013'de Boston Maratonu'nda düzenlenen saldırıya benzediği belirtildi.

Ülkenin kuzeyinde yakalanan Lyes Darani'nin ise intihar saldırısı hazırlığında olduğu ve evinde bomba yapımına ilişkin bir kitapçık ele geçirildiği ifade edildi.

Paris'in banliyölerinden Creteil'de de Suriye'de savaşa katılan Mohamed Ouharani'nin yine intihar saldırısı hazırlığındayken ilkbahar aylarında yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, konuya ilişkin açıklamasında, iç istihbarat birimlerinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti. Cazeneuve, konuyla ilgili daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

9 yıl önce