|

Üç bölgede sıkıştıracağız

TSK ile birlikte savaşan ÖSO komutanlarından Albay Zuheyr İstanbuli, “Örgütün silah, cephane ve militan yoğunluğu Türkiye sınırına yakın noktalarda yoğunlaşıyor. Bölgeler arası bağlantı yollarını keserek 3 bölgede teröristleri sıkıştıracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Tuesday
Güncelleme: 01:48 - 23/01/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Albay Zuheyr İstanbuli, Zeytin Dalı Harekatının detaylarını anlattı.
Albay Zuheyr İstanbuli, Zeytin Dalı Harekatının detaylarını anlattı.

Afrin dağlarında Mehmetçikle birlikte savaşan ÖSO komutanı Albay Zuheyr İstanbuli, Zeytin Dalı Harekatının detaylarını anlattı. PKK’nın 40 bin mazlumu katlettiğini söyleyen İstanbuli, “2,5 milyon insan evsiz kaldı. Binlerce çocuk PKK yüzünden anne babasını kaybetti. Şimdi terör örgütü için hesap vakti” dedi. Teröristlerin çatışma hatlarından kaçarak yüksek tepelere mevzilendiklerini belirten İstanbuli, 23 milyonluk Suriye ve 85 milyonluk Türkiye için savaştıklarını belirtti.

BAĞLANTIYI KESECEĞİZ

Afrin genelinde 7 bölge olduğunu ifade eden İstanbuli, “Örgütün silah, cephane ve militan yoğunluğu Türkiye sınırına yakın noktalarda yoğunlaşıyor. Bölgeler arası bağlantı yollarını keserek 3 bölgede teröristleri sıkıştıracağız” açıklamasında bulundu. İstanbuli şunları söyledi: “Cinderes, Kefer Cenne, Bülbül, Şaran, Şeyh Hadid, Raco, Meydanki, Mabadlı Afrin’e bağlı bölgeler. Bu merkezler arasında koordiansyonlarını kesmek için 3 koldan ilerliyoruz. Türk savaş uçaklarının nokta atışları sayesinde de ilerleme koridorumuz ciddi biçimde açıldı.”

HALKLA İLETİŞİM HALİNDEYİZ

PKK’nın işgalinde olan her mezra ve köyde sivillerin zarar görmemesi için çok çaba çaba sarf ettiklerini kaydeden İstanbuli, “Girdiğimiz her yerleşim biriminde komutan olan arkadaşlarımızı görevlendirip halkla sürekli iletişim halinde olmalarını sağlıyoruz. Afrin halkına onları kurtarmaya geldiğimizi ve normal hayatlarına devam etmelerini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BOZGUN YAŞIYOR

“Örgüt büyük bozgun yaşıyor” diyen İstanbuli, şöyle devam etti: “Teslim olanlarının sayısı 30’u geçti. 3 günlük harekat döneminde en az 180 PKK’lı öldürüldü. Yüksek noktalarda keskin nişancılarla mukavemet etmekten başka herhangi bir savaş usulleri yok. Karşımızda moral motivasyonu olmayan toplama terör ordusu var. Raco, Bülbül, Cinderes ve Burseya’dan ilerleyen TSK ve ÖSO birlikleri korkularını daha fazla artırdı.”

BASUTA BÖLGESİNDEN KAÇIYORLAR

“PKK’lı bazı üst düzey saha komutanlarının aralarında yer aldığı binden fazla militan cepheden kaçtı. Halep’e açılan Basuta güzergahından bazıları Afrin’i terk etti. Bize Halep, Haseke, Aynel Arap’tan destek geliyor diye içeride ki militanlara yalan söyleyen sözde komutanlar kendileri kaçma hazırlığı yapıyorlar. Afrin genelinde zorla silah altına alınan 800’den fazla çocuk var. Bu çocuklar 13 yaş ile 17 yaş arasında cephenin en ön saflarına sürülüyorlar. Bazıları ise DEAŞ örneğinde olduğu gibi canlı bomba adayı olarak bekletiliyor.”

#Afrin
#TSK
#ÖSO
#Zuheyr İstanbuli
6 years ago