|

Uçağı düşen Rus pilot yakalandı

Aa
00:00 - 9/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 11:49 - 9/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Uçağı düşen Rus pilot yakalandı
Uçağı düşen Rus pilot yakalandı

Gürcü askerlerinin, bir Rus savaş uçağını düşürdüğü bildirildi. Gürcistan Güvenlik Konseyi Başkanı Kakha Lomanya, Reuters'a yaptığı açıklamada, Gürcü güçlerinin bu sabah bir Rus uçağını vurarak düşürdüğünü ve uçağın pilotunun ele geçirildiğini söyledi.

RUSYA: 2 UÇAĞIMIZ DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Rusya, Gürcü birliklerine bombardıman düzenlediği Güney Osetya'da 2 uçaklarının Gürcü askerleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Yardımcısı General Anatoli Nogovitsin, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın 2 savaş uçağını kaybettiğini belirtirken, uçakların nerede düşürüldüklerine ilişkin açıklama yapmadı.

Rus barış gücü askerlerinin sözcüsü de İnterfaks'a yaptığı açıklamada, Gürcü askerlerinin, Ruslara ait Su-25 ve TU-22 tipi savaş uçaklarını düşürdüğünü bildirdi.

Sözcü, uçakların pilotlarının akıbetinin ise soruşturulduğunu kaydetti. Gürcistan Güvenlik Konseyi Başkanı Kakha Lomanya, Gürcü güçlerinin bu sabah bir Rus uçağını vurarak düşürdüğünü ve uçağın pilotunun ele geçirildiğini açıklamıştı.

16 yıl önce