|

Uçak gemisi Suriye'de savaşta!

Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov, Suriye'de operasyona başladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkenin Akdeniz'e gönderilen uçak gemisi Kuznetsov'daki bombardıman uçaklarının Suriye'nin İdlib ve Humus kentlerinde muhaliflere yönelik hava operasyonlarına katıldığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dün sabah İdlib ve Humus'a geniş çaplı bir operasyon başlattıklarını belirten Şoygu, operasyonda Kalibr tipi kruz füzeleri taşıyan Amiral Grigoroviç gemisi, roket sistemleri Bastion ve ülkenin tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov'un kullanıldığını söyledi.



RUS JETİ DENİZE ÇAKILDI


Şoygu, “Amiral Kuznetsov Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı” dedi. Şoygu, Amiral Kuznetsov'dan kalkan uçakların Halep'e yönelik bir saldırısından ise bahsetmedi. Önceki gün, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Amiral Kuznetsov uçak kruvazöründen kalkan MiG-29'un Akdeniz'e düştüğü belirtilmiş, pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu kaydedilmişti. Açıklamada, eğitim uçuşu yapan MiG-29'un iniş sırasında teknik arıza yüzünden düştüğü ifade edilirken kazanın uçuş programını etkilemediği belirtilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'deki uçak gemisi grubunun plana göre hareket etmeye devam ettiğini kaydetmişti.


#Rusya
#Suriye
#Savaş Gemisi
7 yıl önce