|

Uçakta alarm: Yolcuların burnu ve kulakları kanadı

Hindistan’dan havalanan bir uçakta basıncın düşmesi nedeniyle 30 yolcunun burnu ve kulakları kanadı. Jet Airways'a ait uçakda meydana gelen olay sebebiyle uçak kalktığı yer olan Mumbai'ye geri döndü.

Yeni Şafak
10:58 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:14 - 20/09/2018 Perşembe
Hindistan'da bir uçakta, havalandırma sisteminde sorun çıkınca yolcuların kulakları ve burunları kanadı. Bunun üzerine oksijen maskeleri açıldı.
Hindistan'da bir uçakta, havalandırma sisteminde sorun çıkınca yolcuların kulakları ve burunları kanadı. Bunun üzerine oksijen maskeleri açıldı.

Hindistan havayolu şirketi Jet Airways'a ait bir uçak, çok sayıda yolcusunun kabin basıncındaki kayba bağlı kulak ağrısı ve burun kanaması şikayetinde bulunması üzerine Mumbai'deki havalimanına geri döndü.

Hindistan’da Mumbai’den kalkan Jet Airways B737 uçağında kabin ekibinin uçağın basıncını ayarlayan düğmeye basmayı unutması nedeniyle panik yaşandı.

166 yolculu uçak acil iniş yaptı

Kabin basıncının düşmesinin ardından, uçakta bulunan yaklaşık 30 yolcunun burnunun ve kulaklarının kanadığı belirtildi. Olayın ardından 166 yolcunun ve 5 mürettebatın bulunduğu uçak Mumai’ye acil iniş yaptı.


Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, 166 yolcusu ve 5 mürettebatıyla Jaipur'a gitmek üzere havalanan uçağın, yolcularının rahatsızlanması üzerine Mumbai'ye sorunsuz şekilde iniş yaptığı ve 30 yolcuya tıbbi yardımda bulunulduğu belirtildi.

Yolcular tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, bazı yolcuların burnunun ve kulaklarının kanadığı ve oksijen maskesi taktığı öğrenildi.

Yolculardan Darshak Hathi, Mumbai'den havalandıktan sonra havalandırma sisteminde sorun çıkan uçakta kabin basıncının düşmesi nedeniyle oksijen maskelerinin açıldığını söyledi.

Flightradar24 havacılık izleme sitesine göre uçak, Mumbai'ye dönmeden önce 11 bin feet (3 bin 350 metre) irtifada sabitlendi.


Jet Airways özüt diledi

Havayolu şirketi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturma sonuçlanana kadar uçuş ekibinin yeni bir sefere çıkmayacağını açıkladı.

Jet Airways konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uçağın kabin basıncının düşmesi nedeniyle geri dönüş yaptığı ifade edilerek, ihmalden dolayı rahatsızlık yaşayan yolculardan özür diledi.Hindistan Havacılık Bakanlığı, kokpit mürettebatı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

#Hindistan
#Jet Airways
#Mumbai
6 yıl önce