|

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Türkiye’yi stratejik ortağımız olarak görüyoruz

Ukrayna ve Türkiye arasında görüşmeleri süren ticaret anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, "Askeri ve ticari konular başta olmak üzere önemli alanlarda işbirliği içerisinde olduğumuz Türkiye’yi dost ve stratejik ortak olarak görüyoruz" dedi.

12:49 - 30/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 13:02 - 30/12/2020 Çarşamba
IHA
Dmitriy Kuleba ve Mevlüt Çavuşoğlu
Dmitriy Kuleba ve Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye ile ticaret anlaşması imzalamak için görüşmeler yapan Ukrayna'dan, söz konusu anlaşma sürecine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Türkiye ile ilişkilerin son derece önemli olduğunun altını çizerek sürece ilişkin şunları söyledi:

"
Dostumuz ve stratejik ortağımız olarak gördüğümüz Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması’na ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor.
Delegelerin görüşmesinin ardından iki ülkenin çıkarları açısından en zor aşamaya geldik. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinde atmosfer ne kadar iyi olursa, Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanması da o kadar kolay olur. İki ülkenin Dışişleri ve Savunma Bakanları tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantı da bu anlaşmanın başarısında rol oynayacak."
  • Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi ziyaret düzenlemişti. Görüşmelerde askeri, sosyal, siyasi konuların yanı sıra turizm ve ticaret gibi konular da ele alınmıştı.
#Ukrayna Dışişleri Bakanı
#Dmitriy Kuleba
#Türkiye
#Ukrayna
#Dost
#Stratejik Ortak
3 yıl önce