|

Ukrayna ordusu kapılarını medyaya açtı

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılarla ordu arasında çarpışmalar sürerken, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, ayrılıkçılardan temizlenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Aa
00:00 - 16/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:04 - 16/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ukrayna ordusu kapılarını medyaya açtı
Ukrayna ordusu kapılarını medyaya açtı

Bakan Avakov ve Donetsk Bölgesi Devlet İdaresi Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Dergunov'un da aralarında bulunduğu heyet, İzyum kentinin girişinde gazetecilerle buluşarak, şehir merkezi yakınlarındaki askeri karargaha gitti. Bakan Avakov yetkililerden bilgi alırken, Ukrayna askerlerinin çadırlarını gezen gazeteciler de askerlerin yaşam alanlarını görüntüleme imkanı buldu.

Albay Mikola İvanoviç Balan'ın, karargahtaki askerlerin günlük yaşamları hakkında bilgi verdiği ziyaretin ardından İçişleri Bakanı Avakov ve beraberindekiler, yaklaşık 2 hafta önce şiddetli çatışmalar sonucu ayrılıkçılardan geri alınan Slavyanks'a gitti.

Belediye binası önünde basın mensuplarına, bölgedeki çatışmalar ve genel durum hakkında bilgi veren Bakan Avakov, Slavyanks ve çevresinde hayatın normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Slavyanks Belediye Başkan sekreteri Samsonv gözaltına alındı

Açıklama sonrası Bakan Avakav ve beraberindekiler Slavyanks Belediye binasına geçerek bölge temsilcileriyle toplantı yaptı.

Bakan Avakov, toplantıda temsilcilerle tek tek tanışarak bölgelerindeki sorun ve eksiklikleri dinleyip, maddi hasarın tespitine yönelik notlar aldı. Avakov, hasar tespit çalışmalarının ardından en kısa sürede ayrılacak kaynağın aktarılacağını söyledi,

Avakov önceliklerinin, bölgede yaşayanların güvenliklerinin sağlanması ve sakin bir hayat yaşamalarının temin edilmesi olduğunu bildirdi.

Toplantı sırasında Slavyanks Belediye Başkanlığı'na vekalet eden başkan sekreteri Alexander Samsonv, gözaltına alınarak toplantıdan çıkartıldı.

Gözaltına ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Dairesi Başkanı Valeriy Bondar, Samsonv'in ayrılıkçılarla işbirliği yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını belirterek, soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edileceğini kaydetti.

Çatışmaların ardından Semenovka

Toplantının ardından Bakan Avakov ve basın mensupları, şehrin geri alınması sırasında çıkan çatışmalardan en çok etkilenen bölgelerden biri olan Semenovka'ya gitti.

Basın mensupları burada harabeye dönen binaları görüntülerken, yerel halk da gazetecilere yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Bu arada Avakov'un inceleme yaptığı yolda patlamamış bombaların olduğu görüldü. Bunun üzerine, geziye eşlik eden askerler, Bakan Avakov'un talimatı doğrultusunda, gazetecilerden güvenli bölgeye dönmelerini istedi.

Bakan Avakov inceleme ve temaslarının ardından bölgeden ayrıldı.

10 yıl önce