|

Ülke onu konuşuyor: Tam kapanmaya telefon kulübesinde girdi

Koronavirüse karşı sıkı tedbirlerin alındığı Şangay'dan ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak evsiz bir kadının telefon kulübesinde bir ay boyunca "tam kapanmaya" girdiği öğrenildi.

08:57 - 6/05/2022 Cuma
Güncelleme: 09:08 - 6/05/2022 Cuma
Diğer
 Tam kapanmaya telefon kulübesinde girdi.
Tam kapanmaya telefon kulübesinde girdi.

Çin’in Şanghay kentinde geçen ayın başlarında yeni bir Kovid-19 salgını dalgasını kontrol altına almak için şehrin 26 milyon sakininin büyük bir kısmı için karantina ilan edilirken, göçmen işçi olan evsiz bir kadının bu süreci köpeğiyle birlikte bir telefon kulübesinde geçirdiği ortaya çıktı.

KİRASINI ÖDEYEMEMİŞ

Telefon kulübesinin olduğu caddenin karşısındaki apartman dairesinde yaşayan bir vatandaşın kadını fark ederek fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasının ardından olay ortaya çıkarken, kadının hayatıyla ilgili ayrıntılar, şehrin kaotik pandemi koşullarıyla birleşen ekonomik eşitsizliğin altını çizdi.

Kimliği gizlenen ve pandemi nedeniyle işsiz kaldığı öğrenilen 50’li yaşlardaki kadının kirasını karşılayamadığı için telefon kulübesinde kendine bir yaşam alanı açtığı öğrenildi. “China Youth Daily” ile röportaj yapan kadın, Ocak ayında telefon kulübesinden yaşamaya başladığını söyledi. Geçen hafta polis memurlarının bir gece yarısı kadını telefon kulübesinden çıkardığı belirtilirken, kadının yetkililerin konaklama teklifini reddettiği bildirildi.


#ÇİN
#şangay
#apartman
#kulube
2 yıl önce