|

Ünlü Rus mafya babasına infaz

Cihan
00:00 - 23/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 14:31 - 23/05/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Ünlü Rus mafya babasına infaz
Ünlü Rus mafya babasına infaz

Skif lakaplı ünlü Rus mafya babası Andrey Golubov, Moskova'da öldürüldü. Kimliği belirsiz kişilerin taradığı arabada Golubov'la birlikte bulunan, Korsak lakaplı bir başka mafya liderinin de öldüğü belirtildi. İnterfaks ajansına açıklama yapan Rus güvenlik gücü yetkilisi, olayın Moskova'nın Volgograd caddesinde meydana geldiğini belirtti.


Öldürülen iki kişiden birinin mafya babası Golubev olduğunu kaydeden Rus yetkili, "Moskova'nın güneydoğu semtinde kimliği belirsiz kişiler bir otomobili silahla taradı. Olay yerinde iki kişi hayatını kaybetti. İnfiti marka arabaya yönelik saldırı gerçekleştirenler hakkında inceleme başlatıldı." dedi.


"Skif" lakaplı Andrey Golubov 1964 doğumlu. Golubev, Rusya'nın en ünlü mafya liderlerinden biri sayılıyordu. Polisin verdiği bilgiye göre, Golubev Ermeni asıllı ünlü Rus mafya babası Aslan Usoyan (Hasan Dede lakaplı) yakın arkadaşı sayılıyor. Usoyan'ın tüm organize suç örgütlerinin kontrolünü sağladığı iddia ediliyor.


MAFYA HESAPLAŞMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR


Polise göre, bu olay Rusya'daki Slav ve Kafkasya kökenli suç çeteleri arasındaki nüfuz mücadelesi ve savaşa da yol açabilir. Şubat ayında bir başka Ermeni asıllı mafya babası Alik Minalyan da Moskova'da öldürülmüştü.


Rusya güvenlik güçleri suç klanları arasında çıkabilecek çatışmalara engel olmak için tüm önlemleri alıyor.



15 yıl önce